PoIis Kuala Pilah Jadi Hero, Bntu Bapa Dapatkan Susu Buat BAYl Di Awal Pagi

Siri perintah kawalan pergerakan yang berlangsung secara bergilir-gilir sejak Mac lalu di negara kita sedikit sebanyak telah mengubah norma kehidupan seharian . Daripada waktu bekerja sehinggalah waktu pengoperasian premis-premis perniagaan, sebahagian besarnya telah mengalami perubahan waktu operasi mereka.

Walaupun ada ketikanya kita boleh membuat persediaan awal membeli bekalan makanan atu keperluan yang diperlukan mengikut waktu yang telah disarankan namun ada ketikanya berlaku k3s-k3s kecmasan yang tidak dapat dielakkan di mana kita memerlukan untuk ke premis perniagaan atau kedai-kedai ini walaupun telah melepasi waktu yang dibenarkan.

Seperti yang berlaku kepada seorang lelaki dari Negeri Sembilan ini apabila beliau terpaksa keluar pada sekitar jam 1 pagi bagi mendapatkan bekalan susu formula buat anaknya yang berusia satu hari kerana isterinya kekurangan susu bdan.

Beliau kemudiannya difahamkan menuju ke salah satu kedai serbaneka 24 jam sebelum menyedari kedai berkenaan telah ditutup berikutan had operasi premis perniagaan ketika ini yang tidak membenarkan kedai dibuka berterusan 24 jam.

Sejurus selepas kejad1an berkenaan, dia kemudiannya telah terserempak dan dit4han anggota poIis yang ketika itu sedang membuat rondaan di kawasan berkenaan.

Bagaimanapun, selepas mendengar penjelasan daripada beliau, anggota-anggota poIis berkenaan kemudiannya telah melakukan sesuatu yang tidak dijangka demi membntu lelaki tersebut.

“Setelah mendengar dan memahami situasi lelaki tersebut, anggota MPV NS 96 telah mempelawa lelaki tersebut ke taman perumahan IPD Kuala Pilah untuk diberikan susu formula b4yi kepadanya secara percuma,” kongsi Faceb0ok Ibu Pejabat PoIis Daerah Kuala Pilah.

Selepas menerima bntuan daripada pihak poIis, lelaki berkenaan yang dikenali sebagai Encik Zul Hilmy berkongsikan mengenai kejadian yang dilaluinya sambil mengucapkan terima kasih kepada anggota poIis yang telah membntunya di Faceb0ok.

Saya dit4han, dan dua orang pegawai, Tuan Dini dan Tuan Fikri yang sedang bertugas mengajak saya ke kuarters PDRM Kuala Pilah untuk memberi susu.

“Tuan Dini memberikan saya sekotak susu, saya mengucapkan terima kasih kerana membantu saya,” kongsinya mengenai kejadian berkenaan.

Tindakan kedua-dua anggota poIis berkenaan turut menerima ucapan terima kasih dan pujian daripada netizen kerana telah membantu keluarga berkenaan.

“Terima kasih kepada anggota cawangan lPD Kuala Pilah yang amat bertimbang rasa dan ikhlas membantu adik ipar saya yang kekalutan mencari susu formula.

“Pengalaman beliau pertama kali menimang cahaya mata. Jasa baik pihak PDRM membantu dalam kesukaran masa PKP akan menjadi kenangan keluarga kami sentiasa, Terima Kasih,” tulis seorang netizen yang difahamkan merupakan ahli keluarga kepada lelaki berkenaan.

“Tahniah anggota poIis Kuala Pilah anda telah menggunakan budi bicara yang perlu ada pada setiap kakitangan kerajaan dan orang awam,” tambah seorang lagi netizen.

Sumber: lPD Kuala Pilah, Vocket

Be the first to comment on "PoIis Kuala Pilah Jadi Hero, Bntu Bapa Dapatkan Susu Buat BAYl Di Awal Pagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*