Namakan Menu lkan Siakap ‘MATl Tertmbak’, Net1zen Sifatkan Maria Tunku Sabri Tdak Snsitif

PersonaIiti televisyen, Maria Tunku Sabri mengundang kec4man netizen apabila memberi nama menu yang dimasak sebagai ‘Ikan Siakap 3 Rasa MATl Tertmbak Di Smpadan Malaysia-Thai’.

Perkara tersebut dik0ngsi seorang pengguna Twitter, @XXXbyefelicia dengan memuat naik paparan skrin posting Instagram bekas pengacara rancangan Jalan-jalan Cari Makan (JJCM) itu.

Menurut pengguna Twitter itu, dia menyifatkan Maria tdak snsitif terhadap war1s anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) yang ditmbak di smpadan Malaysia-Thailand di Padang Besar pada Selasa lalu.

Kau ni kenapa sis Maria?

“Kau rasa kelakar ke panggil pegawai yang terbnuh masa bertugas m4ti katak lepas tu siap bubuh nama resipi lagi?.. ewww. Insens1tive.

“Adakah family mngsa akan rasa terhibur melihat kejadian tr4gis men1mpa diabadikan dalam menu siakap kau,” soalnya.

Berikutan itu, segelintir individu meninggalkan komen di posting Instagram pengacara tersebut dengan menegvr bahawa kapsyen yang ditulis agak tdak bersesuaian.

Janganlah kata m4ti katak

“Maksud MATl dalam keadaan syahid sebab berjvang demi negara, mngsa ditmbak tanpa tujuan. Itu sahaja maksud saya, tiada niat apapun. M4afkan saya,” jelas Maria.

Bagaimanapun, figura berusia 44 tahun itu dilihat telah menyvnting semula kapsyen posting berkenaan kepada penulisan yang lebih ‘general’ selain mengucapkan tkziah kepada keluarga mngsa.

Kredit: OMM

Be the first to comment on "Namakan Menu lkan Siakap ‘MATl Tertmbak’, Net1zen Sifatkan Maria Tunku Sabri Tdak Snsitif"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*