Pendkwah Muda Dit4han PoIis Didkwa MerogoI Kenalan Wanita

Seorang penyanyi yang juga merupakan penceramah agama bebas telah ditngkap poIis malam tadi atas dkwaan disy4ki mer0gol seorang wanita yang juga kenalannya dalam media sos1al di Shah Alam pada tahun lalu.

Ketua PoIis Daerah Shah Alam, As1sten Komisioner Baharudin Sahat berkata, svspek berusia 25 tahun itu dit4han sekitar 11 malam tadi selepas hadir ke Ibupejabat PoIis Daerah Shah Alam untuk memberi keterangan ekoran laporan poIis daripada mngsa rogoI pada Rabu lalu.

Katanya svspek didkwa melakukan perbuatan j1jik itu di Studio I-Soho, Sksyen 7, Shah Alam dalam kejadian pada 11 September tahun lalu.

“Dalam kejad1an sekitar jam 8 malam itu mngsa perempuan berusia 23 tahun telah keluar dengan svspek yang baru dikenali di laman sosial Instagram dengan menaiki kereta milik svspek jenis BMW untuk membuat perbincangan berkenaan masaIah kemurvngan yang dihadapi dengan kaedah pervbatan Islam.

“Svspek telah membawa mngsa makan di kedai makan di kawasan Batu 3, Shah Alam dan selepas makan, mngsa telah dibawa ke rumah svspek di Sksyen 7 dengan alasan untuk memberikan penerangan bagaimana boleh keluar dari peny4kit kemurvngan.

“Mngsa telah dirogoI oleh svspek dan mngsa tdak terdaya hendak meIawan serta tdak tahu cara mahu keluar dari tempat tersebut,” katanya dalam kenyataan malam tadi.

Pada keesokan hari, selepas kejad1an iaitu 12 September 2019 lalu sekitar jam 6.40 pagi, svspek telah didkwa memberikan am4ran kepada mngsa supaya merhsiakan apa yang berlaku dan memberi am4ran yang mngsa sentiasa dipantau setiap masa.

Menurut beliau, svspek terus menghantar mngsa ke bawah lobi apartment dan mngsa menaiki Grab untuk pulang ke rumah sewa mngsa di Subang Jaya.

Bagaimanapun pada 23 September 2019 mngsa telah dimasukkan ke H0spital Kajang kerana mengalami tkanan perasaan serta dirujuk ke rwatan ps1kiatri.

“Pada Oktober 2019, mngsa telah balik ke rumah keluarga di Triang, Pahang serta telah mendapat raw4tan semula di HospitaI Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh dan dit4han di w4d psik1atri selama lima hari.

“Pihak H0spital Temerloh telah mengatakan mngsa telah mengalami tek4nan perasaan yang tervk serta travma ak1bat dari kejadian tersebut dan sehingga laporan poIis ini dibuat, mngsa masih menerima rwatan susulan di h0spital yang sama.

K3s dis1asat di bawah Sksyen 376 Kanvn Kesksaan dan svspek yang dit4han di Iokap IPD Shah Alam akan dir3man pagi ini untuk membntu sias4tan lanjut.

Sumber: Malaysia Gazette

Be the first to comment on "Pendkwah Muda Dit4han PoIis Didkwa MerogoI Kenalan Wanita"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*