“PoIis Tdak Berhubung Dengan Saya” – Bapa Adib Kcewa

Masih segar dalam ingatan rakyat Malaysia tentang pemerg1an mny3dihkan anggota B0mba Allahyrham Muhammad Adib Mohd Kassim yang sehingga kini masih belum mendapat keadilan.

Walaupun krajaan sudah bertukar ganti, ia masih belum dapat diselesaikan.

Keluarga Allahyrham sehingga saat ini masih berharap agar sias4tan mencari pembnuh anak mereka dapat dilakukan segera kerana sudah terlalu lama menanti.

Sebelum ini, Mhkamah Kor0ner sudah putuskan kem4tian Adib ak1bat perbvatan jnayah oleh dua atau lebih individu tidak dikenali, mhkamah itu juga turut merumuskan kegagaIan poIis dan Pasukan Simpanan Persekutuan (F R U) dalam mengawal rusvhan juga menyumbang kemat1an anak saya.

Pegvam keluarga saya sendiri sudah minta poIis segerakan sias4tan selanjutnya, sampai sekarang tak nampak apa-apa tngkapan lagi.

“PoIis tidak berhubung dengan saya untuk memberitahu sebarang perkembangan terkini.” – Kata bapa Allahyrham Muhammad Adib, Mohd Kassim Abdul Hamid.

Mesti sangat kcewa perasaan seorang bapa dan keluarga bila masih tak dapat menvntut keadiIan apatah lagi bila mengetahui pembnuh masih bebas hidup di luar sana.

Semoga kita dapat hasilnya dalam masa terdekat.

Kredit: Berita Harian, om

Be the first to comment on "“PoIis Tdak Berhubung Dengan Saya” – Bapa Adib Kcewa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*