Siti Aishah Sempat Jumpa lbu Dan Ayah Sebelum MeninggaI Dunia

SHAH ALAM – Seorang penuntut Malaysia di Alexandria University, Mesir sempat bertemu ibu dan ayahnya sebelum menghembvskan nfas terakhir pada jam 10.30 pagi waktu tempatan semalam di H0spital Iskandariah.

Siti Aishah Mohd Dani, 20, yang merupakan tahun ketiga jurusan pervbatan pergigian sebelum itu menerima rwatan selama sembilan hari selepas disahkan mengh1dap mening1tis iaitu jngkitan kvman dalam 0tak.

Abangnya, Muhammad Afiq, 29, berkata, Siti Aishah yang merupakan anak bongsu daripada lima beradik sebelum itu disy4ki dijngkiti C0VlD-19 namun selepas menjalani kuar4ntin dan beberapa siri ujian, adiknya disahkan neg4tif.

Namun, katanya, Siti Aishah kemudiannya meng4du sak1t dada dan pning kepaIa sebelum rakan menghantarnya ke h0spital.

Menurutnya, ayah mereka, Mohd Dani Md Ali, 59, dan ibu, Nabiha Omar, 56, ditemani dua adik lelakinya berlepas ke Kaherah, Mesir pada awal pagi 26 November lalu dan sempat bertemu dengan Siti Aishah pada sebelah petang.

“D0ktor memaklumkan pada pagi Khamis, Siti Aishah berdepan dengan ser4ngan jntung tetapi kembali stabil selepas diberikan rwatan kec3masan.

Walaupun tdak sedar, adik saya tetap kuat mungkin untuk menunggu ketibaan ibu dan ayah. Alhamdulillah ibu dan ayah sempat jumpa walaupun sebelum itu d0ktor memaklumkan tiada harapan lagi buatnya,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Muhammad Afiq berkata, jnazah Siti Aishah dikebvmikan di Perkburan El Manara, Iskandariah Mesir.

Bercerita mengenai peribadi satu-satunya adik perempuan dalam keluarganya, Muhammad Afiq berkata, Siti Aishah merupakan seorang pelajar yang cemerlang.

“Di universiti juga, dia merupakan antara pelajar yang sentiasa mendapat keputusan cemerlang. Dia juga merupakan adik kesayangan kami kerana dialah satu-satunya adik perempuan yang kami ada.

“Kami reda dengan apa yang berlaku. Saya bersyukur, ibu dan ayah dapat bertemu dengan Siti Aishah sebelum dia dikebvmikan,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

Be the first to comment on "Siti Aishah Sempat Jumpa lbu Dan Ayah Sebelum MeninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*