Wira Dipandu Remaja 18 Tahun KemaIangan Di LPT, 2 M4UT Termasuk Shukri

Kuantan : Permerg1an piIu seorang lelaki yang merupakan ahli kelab Proton Wira mengundang piUu keluarga dan rakan rakan.

Mngsa Shukri disahkan meninggaI dunia ditempat kejadian bersama seorang lagi rakannya warga indonesia manakala seorang lagi rakan nya yang berusia 18 tahun yang memandu kereta milik shukri ced3ra dalam kemaIangan lewat malam tadi.

Apa yang berlaku mengundang piIu kakak Shukri yang mana dia adalah satu satunya anak lelaki dalam keluarga mereka, seb4k luahan Qaseh Qaisarah permerg1an adik tersayang lewat malam tadi.

Harian metro melaporkan dua m4ut manakala dua lagi ced3ra selepas terbabit dalam satu kemaIangan membabitkan dua kenderaan di Kilometer 220.3 Lebuhraya Pantai Timur (LPT) hala Timur di sini, malam tadi.

Mereka yang terbnuh dikenali Mohamad Shukri Mat Yusof, 27 dari Ulu Cheka, Jerantut, Pahang dan Suryano, 30, warga Indonesia meninggaI dunia di tempat kejadian selepas mengalami keceder4an prah di kepaIa.

Dua yang ced3ra iaitu Muhammad Firdaus Jalani, 18, dari Taman Sri Jaya, Jerantut dan Mohammad Syafiq Azmi, 22 berasal dari Pasir Gudang, Johor manakala Mohamad Sofian Ab Wahab, 22 berasal dari Kota Bharu, Kelantan yang turut terbabit dalam kemalangan itu tidak mengaIami keced3raan.

Ketua Jabatan Sias4tan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, berdasarkan laporan, kemaIangan membab1tkan dua kereta pada 10.50 malam.

Menurutnya, sias4tan awal mendapati kemaIangan berlaku apabila kereta Proton Wira dipandu Muhammad Firdaus dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kuantan dipercayai hiIang kawaIan meIanggar pembahagi jalan sebelah kiri lalu terb4bas ke lorong kanan.

Pada masa sama datang sebuah kereta Toyota Yaris yang dipandu Mohamad Sofian dari arah yang sama tdak sempat mengeIak lalu meIanggar Proton Wira terbabit.

Ak1bat daripada perIanggaran itu, kedua-dua mngsa yang juga penumpang Proton Wira disahkan meninggaI dunia di tempat kejadian dan dibawa ke HTAA untuk bed4h s1asat.

Dua lagi mngsa yang ced3ra iaitu Muhammad Firdaus dan Mohammad Syafiq dihantar ke H0spital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini untuk mendapatkan rwatan, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata, sias4tan mendapati Proton Wira yang dipandu Muhammad Firdaus dinaiki bersama Mohamad Syukri dan Suryano manakala Mohamad Sofian yang memandu Toyota Yaris bersama Mohammad Syafiq.

Katanya, k3s itu dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Semoga keluarga arwh tabah tdak disangka malam tadi perjalanan terakhir dirinya bersama kereta wira kesayangan namun malam tadi dia tidak memandu sahabatnya yang berusia 18 tahun yang memandu.

Semoga r0hnya tenang disana, ramai yang mengenali dirinya mendoakan arwh yang disifatkan mereka seorang insan yang sangat baik. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "Wira Dipandu Remaja 18 Tahun KemaIangan Di LPT, 2 M4UT Termasuk Shukri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*