Pesara MARDI Smpat Jadi Imam Solat Di Masjid Sebelum Mavt Ditet4k Penyamvn

Laporan mengenai bekas pengarah bahagian teknologi maklumat Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI), Allahyrham Dr Wan Hassan Wan Embong, 71 yang m4ut dit3tak per0mpak awal pagi tadi sememangnya mengejutkan ramai.

Ditet4k per0mpak awal pagi

Beliau yang berada di rumah ketika itu telah diced3rakan oleh per0mpak menggunakan parang sehingga mavt selepas dipercayai meIawan susulan kediaman banglo dua tingkatnya dipcah masuk.

Kejadian yang berlaku sekitar jam 3.30 pagi itu turut mengak1batkan isteri mngsa mengalami keced3raan.

Sempat jadi imam solat jemaah di masjid

Menerus berita Harian, anak saudaranya yang juga pakar perlembagaan dan jurisprudens watan, Datuk Dr Wan Ahmad Fauzi Wan Husain, berkata sejak bersara, arwh tidak melakukan aktiviti lain selain beribadat dan menulis buku.

Beliau turut memuat naik foto terakhir bapa saudaranya di Faceb0oknya ketika menjadi imam solat berjemaah di Masjid Saidina Abu Bakar, Bangsar pada malam sebelum kejadian.

Semoga allahyrham Ayah Teh ditempatkan di syurga

Beberapa orang anak saudara mngsa turut sama berdvkacita dan memaklumkan kepada sahabat handai di Faceb0ok agar dapat sama-sama mendoakan kesejahteraan r0h allahyrham bapa saudara mereka yang dipanggil Pak Teh.

Mereka juga berharap supaya ibu saudara mereka yang sedang menerima rwatan di h0spital segera smbuh dari keced3raan yang dialami.

Ibu saudara di h0spital terima rwatan

Terkejvt dapat panggilan Ayah Teh sudah tiada

Terdahulu, dalam kejadian awal pagi tadi, dua orang per0mpak yang tdak bertopeng telah memec4h masuk kediaman rumah pasangan pesara ini.

Apabila mendengar bunyi bising, allahyrham telah menjengah ke dapur rumah dan cuba meIawan per0mpak selepas diminta untuk menyerahkan dvit, namun telah dit3tak menggunakan prang.

Isterinya turut diced3rakan per0mpak sebelum mereka meIarikan diri dengan barang berharga yang berjaya diambil melalui tingkap dapur.

Sumber: Berita Harian (Ilah Hafiz Aziz), Facebook, omm

Be the first to comment on "Pesara MARDI Smpat Jadi Imam Solat Di Masjid Sebelum Mavt Ditet4k Penyamvn"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*