Kartunis Animasi ‘Artortois’, Ikhsan Kamaruddin MeninggaI Dunia

Pembukaan 1 Disember hari ini diiringi a1r mata apabila kartunis animasi dakwah Artotoise, saudara Mohamad Ikhsan Kamarudin (@ikhsanise Artortoise) telah meninggaI dunia pada 1.37 tengah malam tadi.

Pengumuman dvka ini diumumkan menerusi laman Faceb0ok rasmi Artortoise pagi ini.

“Sehubungan itu kami bagi pihak Artortoise ingin memohon ampun dan maaf kepada sesiapa yang mengenali beliau sekiranya Allahyrham ada terbuat salah silap atau ada karya-karya beliau yang meyinggvng sesiapa, sama ada secara dan tidak sengaja,” katanya.

Justeru, pihak Artortoise mem0hon doa daripada semua pengikut dan peminatnya serta warganet agar urusan perjalanan arwh bertemu Penciptanya dipermudahkan.

Difahamkan, jnazah akan dikebvmikan di Bandar Seri Putra, Kajang pagi ini.

“Terima kasih kerana sentiasa menyokong Artortoise selama ini. Insya-Allah Artortoise akan kembali semula suatu hari nanti,” tambahnya.

Mengimbas kembali, arwh Ikhsan sebelum ini mengh1dap knser pangkal hidung tahap tiga, selain turut dimasukkan ke H0spital Selayang untuk menerima rwatan bagi kompIikasi Hepat1tis B sejak 22 Oktober lalu.

“Setakat ini (ketika itu), masih tiada perkembangan positif dan tahap kesihatannya semakin mer0sot disebabkan sistem pertahanan badannya yang sangat lemah selepas menjalani kem0terapi untuk knser,” jelas laman tersebut dalam satu hantaran pada 29 Oktober lalu.

Salam tkziah buat arwh. Al-Fatihah.

Be the first to comment on "Kartunis Animasi ‘Artortois’, Ikhsan Kamaruddin MeninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*