Gara2 Tmpahan Kuih Donat, Rider MenggeIupur Dit4han PoIis

Gara-gara kuih donut, seorang penghantar makanan hampir ditahan poIis kerana bungkusan gula yang menyerupai bahan terUarang.

Kejad1an berlaku apabila lelaki berkenaan melalui sek4tan jalan raya poIis dan mendapati beberapa bungkusan serbuk berwarna putih.

Lelaki itu yang sedang berpuasa pada awalnya terkejvt dan pan1k, namun menarik nafas lega kerana ada seorang poIis berbangsa India yang turut berada di tempat kejadian membuka dan merasa bungkusan itu.

“Member aku kena tah4n. Sekali donut gula asing,” kata rakan kepada penghantar makanan yang berkongsi pengalaman itu melalui WhatsApp.

Hantaran lucu melalui paparan skrin itu dikongsi pengguna Twitter HassrayMohamad di Twitter, sehingga kini diulang kicau lebih 37,000 kali dan mendapat lebih 27,000 tanda ‘suka’.

“Aduh buat pasal betul lah orang yang jual donut bungkus gula macam itu. Tak pasal menggeIupur orang yang hantar tu dengan poIis,” catatnya.

Rata-rata warga Twitter di ruangan komen terhibur dengan hantaran itu dan menasihati pengusaha makanan agar tidak menyediakan bungkusan dalam keadaan mencurigakan.

“Gula asing tak apa, yang pergi bungkus kecil macam tu kenapa. Mencur1gakan betul,” balas @ZatyyyA. Nasib baik poIis tu tak tarik terus pergi balai,” catat Caaa.

Ada yang berpendapat jarang pelanggan meminta taburan gula diasingkan daripada donut, namun ada yang mengatakan ia biasa ketika donut dijual dalam bentuk sejuk beku.

Kredit: projekmm

Be the first to comment on "Gara2 Tmpahan Kuih Donat, Rider MenggeIupur Dit4han PoIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*