Pencvri Terperngkap 6 Jam Atas Bumbung Rumah Bilal

PASIR GUDANG – Hasrat seorang lelaki mem3cah masuk sebuah rumah milik bilal Masjid Jalil Hassan, Kampung Pasir Putih di sini tidak kesampaian apabila dia terper4ngkap di atas bumbung kira-kira enam jam dalam kejad1an di sini awal pagi tadi.

Lelaki berusia lingkungan 40-an itu bagaimanapun berjaya diberk4s pukul 8.30 pagi selepas dikepvng penduduk kampung.

Menurut seorang saksi kejadian, Sazli Raping, 55, berkata, svspek dipercayai cuba memec4h masuk rumah bilal kira-kira pukul 2 pagi melalui bumbung rumah.

“Bilal tersedar daripada tidur selepas dia terdengar bunyi bising atas bumbung rumahnya, dia ingat haiwan seperti kucing atau musang tetapi terkejvt selepas mendapati ada kelibat manusia.

“Bilal terus kejvtkan ahli keluarga yang lain serta jiran-jiran terdekat menyebabkan lelaki itu tidak berjaya meIoloskan diri, dia takvt nak terjun,”katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sazli berkata, penduduk kampung terus menghubungi poIis sebaik menyedari kejadian itu sebelum sepasukan poIis cuba memujuk svspek untuk menyer4hkan diri namun lelaki itu berkeras tidak mahu turun.

Jelasnya, poIis meminta bntuan daripada pasukan bomba untuk men4ngkap svspek dengan menyembur air daripada jentera bomba namun usaha itu juga tidak berhasil sebelum meminta bntuan menggunakan kren sebuah syarikat pembinaan berhampiran.

“Lelaki itu ditngkap dengan bantuan kren untuk turunkannya, mungkin dia rasa takvt diapa-apakan penduduk kampung sebab itu dia rela duduk atas bumbung berjam-jam.

“Kami pun tidak kenal lelaki itu dan percaya dia merupakan orang luar dari kampung kami,”katanya.

Svspek kemudiannya ditngkap sebelum dibawa ke balai poIis berdekatan untuk siasatan lanjut.

sumber: KOSMO! ONLINE

Be the first to comment on "Pencvri Terperngkap 6 Jam Atas Bumbung Rumah Bilal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*