Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Pngantin Perempuan MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Majlis

Setiap yang berny4wa pasti akan merasai kemat1an. Namun, siapa sangka seorang wanita yang bakal bergelar isteri telah prgi buat selama-lamanya sehari sebelum majlis perkahwinan berlangsung.

MeninggaI dunia sehari sebelum nikah

Menerusi laporan yang dipetik daripada Tribunnews, bakal pengantin perempuan yang dikenali dengan nama Tiara Permadani Gamri dari Indonesia ini sepatutnya akan melangsungkan majlis perkahwinan bersama kekasih hati, Ilham pada 30 November 2020 yang lalu.

Segala persiapan majlis sudah pun dilakukan oleh mereka dan ahli keluarga termasuklah dari segi makanan, khemah, pakaian pengantin dan sebagainya. Pelamin juga telah tersergam indah dengan dekorasi bunga. Boleh dikatakan hampir 100% sudah selesai dan hanya perlu tunggu saat majlis berlangsung sahaja.

Pergi rumah bakal suami, hantar baju

Tetapi lain pula yang jadinya apabila ajaI menjemput dirinya terlebih dahulu. Majlis pernikahan kini bertukar menjadi majlis tahIil buat pengantin perempuan. Menurut sumber, dua hari sebelum majlis berlangsung, pengantin perempuan telah pergi ke rumah bakal suaminya untuk menghantar baju nikah.

Tidak lama selepas itu, si bapa pengantin perempuan menerima panggilan daripada rakan Tiara bahawa anaknya telah dikej4rkan ke h0spital. Difahamkan, hal itu berlaku dipercayai disebabkan tndakan Tiara yang meminum racvn.

Pengantin lelaki tak kelihatan

Si bapa yang terkejvt dengan berita itu terus bergegas ke h0spital dan dia sempat berjumpa dengan bakal menantunya untuk mengetahui kejad1an sebenar.

Saya tanya anak saya di mana, dia beritahu di h0spital. Kemudian saya tanya, anak saya minum racgn di mana, dia kata tidak tahu.

Namun, pada malam (29 November) sebelum majlis berlangsung, Tiara disahkan mninggaI dunia. Tetapi pada ketika itu, wajah calon menantunya itu langsung tidak kelihatan.

Si bapa mengesy4ki ada sesuatu yang tidak kena dengan kemat1an anaknya itu. Dia kemudian bertindak melap0rkan kepada pihak poIis. Pihak poIis mengesahkan menerima laporan berhubung kejad1an dan kini mereka masih menjalankan sias4tan untuk mengetahui punca sebenar kemat1an Tiara.

Sumber: Tribunnews, ohbulan

Be the first to comment on "Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Pngantin Perempuan MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Majlis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*