Baru Sambut Hari Iahir, BAYl MninggaI Dunia Dipercayai Tersdak Susu

Seorang b4yi lelaki berusia setahun meninggaI dunia dipercayai ak1bat tersdak susu dalam kejad1an di rumahnya di Taman Nusa Intan, Senawang awal pagi tadi.

Memetik laporan Sinar Harian, kejad1an tersebut disedari suami isteri Md Zarif Md Johari dan Zurriyati Ishak selepas terdengar anknya, Zulkarnain Md Zarif terbatuk yang sedang tidur di atas katil bersama.

“Bila saya bangun saya tengok dia dah mvntah susu dan bibirnya biru. Saya cuba tepuk belakang badan tapi dia tdak lagi bernafas.

“Saya dan isteri kemudian segera membawanya ke h0spital swasta yang berhampiran. Sebaik sampai, pihak h0spital cuba memberikan bntuan pernafasan…

“…namun mengesahkan ank saya sudah meninggaI dunia ketika dalam perjalanan,” kata bapa mngsa yang berusia 36 tahun.

Md Zarif berkata, ank bongsu daripada lima beradik itu baru discaj dari h0spital semalam ak1bat menghidap dmam yang berulang-ulang dan tiada selera makan.

“Saya reda dengan ketentuan Allah SWT. Tapi sed1h kerana saya dan isteri baharu saja menyambut hari lahir arwh bulan lalu,” ujarnya.

“Happy birthday Zulkarnain”

Menurut Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim berkata, beliau mengesahkan kejadian berkenaan dan k3s diklasifikasikan sebagai m4ti mengejvt.

Menerusi laman Faceb0ok, bapa saudara mngsa iaitu Afham Johari berk0ngsi sebuah posting mengenai berita sed1h itu dengan memuat naik beberapa keping gambar mngsa.

Rindunya nak peIuk c1um baby Zulkarnain. Jumpa lagi sayang. Mekasih Ya Allah sebab hadirkan si comel Zulkarnain dalam keluarga kami walaupun seketika,” katanya.

Sumber: Sinar Harian (Syamilah Zulkifli) , Zuriyati Ishak , Afham Johari

Kredit: omm

Be the first to comment on "Baru Sambut Hari Iahir, BAYl MninggaI Dunia Dipercayai Tersdak Susu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*