“ltu Ftnah J4hat Keatas Saya” – Ustz Abu Syafiq NAFl HlNA Ustz Ebit Lew

Pendakwah sensasi, Ustaz Abu Syafiq menaf1kan dkwaan pihak tdak bertanggungjawab yang mengaitkan dirinya dengan pendakwah bebas terkenal Ustaz Ebit Lew dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Menerusi sekeping surat akuan berkanun, Abu menyatakan dia tidak pernah menghvkum ses4t atau menghvkum kaf1r ke atas Zulkifli.

Malah tegas Abu, dia tdak mengh1na kerja amal baik yang dilakukan oleh Ebit.

“Saya lakukan Akuan Bersvmpah ini kerana terdapat beberapa pihak yang menggunakan akaun paIsu serta pihak yang idak bertanggung jawab terus menftnah saya.

“Pemftnah telah memftnah saya kononnya saya mengh1na kerja amal Ustaz Ebit Lew dan kaf1rkan beliau serta Menteri Agama. Wallahi demi Allah itu adalah ftnah yang berat.

“Saya tdak pernah h1na kerja amal Ustaz Ebit Lew dan tidak pernah kaf1rkan beliau dan Menteri Agama. Itu ftnah j4hat ke atas saya,” d3dahnya.

Tambah Abu, laporan poIis serta aduan ke Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sudah dibuat ke atas individu yang cuba menjatvhkan reputasi dirinya.

“Saya sudah buat laporan poIis, aduan ke SKMM, tndakan s4man mhkamah ke atas beberapa pihak yang saya kenali namun akaun yang paIsu serta laman yang tidak dikenali saya belum dapat membuat tndakan dalam kadar segera sedangkan ftnah ini berluas-luasan.

“Semoga Allah membalas para penftnah dengan balasan segera dan setimpal,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ustaz Abu Syafiq (@ustazabusyafiq)

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“ltu Ftnah J4hat Keatas Saya” – Ustz Abu Syafiq NAFl HlNA Ustz Ebit Lew"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*