Selepas Bdah P0tong Usvs, Wani Comel Dkwa Diprguna Usahawan Kosmetik

Gadis yang pernah tuIar ak1bat mempunyai masaIah berat badan, Wani Comel mendakwa dirinya telah diani4yai dan diekspIoitasi oleh seorang usahawan kosmetik terkenal.

Menurut laporan Malaysia Gazette, Wani atau nama sebenarnya Nurul Airawani Nazira menvntut pmpasan ratusan ribu ringgit, membayar upahnya sebagai duta dan beberapa perjanjian lain.

Gadis berusia 23 tahun mendkwa, kontrak sebagai duta produk kurus yang ditandatangani pada September tahun lalu hanya memberi keuntungan kepada sebelah pihak sahaja.

“Janji jaga kebajikan saya, keluarga saya. Mereka cakap boleh tanggung saya buat pembdahan p0tong usvs (bariatrik), saya setuju. Awalnya saya tidak setuju tapi mereka cakap boleh jamin saya boleh senang.”

“Perjanjian yang diberi akan tolong saya, keluarga saya dan tolong saya sampai berjaya. Kata nak bagi rumah, bagi kereta menyara hidup saya dan keluarga,” katanya pada sidang media hari ini.

Wani berkata, kontrak yang ditandatangani itu dibuat selepas menjalani pembdahan tanpa memberi penjelasan mengenai keuntungan sebagai duta produk kurus syarikat milik usahawan tersebut.

Dia juga mendkwa bayaran diterima tdak setimpal seperti yang dijanjikan iaitu sebanyak RM3,500 sebaliknya hanya mendapat kurang RM1,000 setelah mempromosikan produk berkenaan.

Oleh kerana tidak mendapat raw4tan susulan dan dibiarkan begitu sahaja oleh usahawan terbabit, gadis berasal dari Jerantut, Pahang itu menghadapi masalah sak1t perut ketika makan ak1bat kesan smpingan.

Malah, Wani juga mendkwa pernah dig3rtak oleh kakitangan usahawan tersebut apabila mengetahui dia mendapat smbangan daripada sukarelawan selepas perkara sebenar dided4hkan.

“Tunaikanlah apa yang dijanjikan, saya pun manusia. Saya bukan binatang, bukan. Saya bukan anak lembu bukan anak kucing,” ujarnya.

Peguam yang mewakilinya Haziq Aizuddin Subhi berkata, beliau telah menghantar surat tntutan kepada usahawan terbabit dengan diberi masa tujuh hari bagi menyelesaikan lsu ini.

Sumber: Malaysia Gazette (Shawallah Hadir) via omm

Be the first to comment on "Selepas Bdah P0tong Usvs, Wani Comel Dkwa Diprguna Usahawan Kosmetik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*