Pakcik 65 Tahun SAKlT Buah Pnggang, Kerja 15 Jam Sehari Bawa Penumpang

Seorang wanita Singapura yang dikenali sebagai Deera Daneesya telah memuat naik satu posting di laman Faceb0ok mengenai seorang pemandu e-hailing yang bekerja 15 jam sehari.

Kehidupan atas jalan raya

Menurut Deera, pemandu bernama Andrew itu masih kuat melakukan perkerjaanya walaupun sudah mencecah usia 65 tahun dan telah mengumpul 2,054 kali perjalanan.

Mempunyai pengalaman 18 tahun sebagai pemandu teksi, baginya kehidupan selama 23 tahun sebagai pemandu bukanlah sesuatu yang mudah namun harus diteruskan demi menyara hidup.

Setiap hari dia akan bekerja selama 15 jam dan memastikan segala keperluan seperti tuala, empat air mineral, biskut, kopi dan bantal lengkap.

Mengh1dap masaIah buah pingggang

Deera sempat berseloroh mengatakan pasti akan ada tndas mudah alih jika muat untuk diletakkan di dalam kereta. Namun jawapan diberikan Andrew agak sed1h apabila memberitahu dia mengh1dapi masaIah kegagaIan buah pnggang.

Tambah Andrew, dia baru sahaja pulang menjalani rwatan diaIisis sebelum mengambil Deera. Andrew juga berkata dia memerlukan bantal supaya dia berasa selesa sepanjang pemanduan.

Sikap yang positif

Walau bagaimanapun, Deera menyatakan bahawa warga emas itu tidak sedikit pun mengeluh mahupun bersedih dengan nasib sebaliknya bersikap positif dan tabah.

“I’m happy at least i get to move around and do something..Anyway life is short so we can’t waste it away” kata Andrew.

Gadis itu sangat kagum dan berharap agar hidup Andrew sentiasa dirahmati dan diberi kekuatan untuk melalui hari-hari berikutnya.

Sumber: Deera Daneesya, omm

Be the first to comment on "Pakcik 65 Tahun SAKlT Buah Pnggang, Kerja 15 Jam Sehari Bawa Penumpang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*