KemaIangan Ketika Bnjir, lsteri Berpntang Ank Ke2 Fahmi Pergi SeIamanya

Pasir Puteh : Permerg1an suami tersayang amat mengejvtkan buat Puan Fidelya tidak disangka olehnya suaminya yang tidak pulang ke rumah dijumpai Iemas oleh seorang sukarelawan bnjir.

Ketika melakukan rondaan bnjir di Kampung Tasek, Gong Kala, di sini, petang hari ini dikejutkan dengan penemuan m4yat lelaki dipercayai Iemas.

Tengku Mohd Harith Tengku Azis, 39, berkata, sekitar 4.15 petang itu, dia melakukan rondaan bnjir di kawasan berkenaan selepas membantu pasukan keselamatan memindahkan mngsa bnjir di daerah itu.

Katanya, sebaik tiba di situ, dia terlihat topi keledar terapung di kawasan banjir dan seorang lelaki berusia 20an cuba mengambil topi keledar berkenaan.

Lelaki itu beritahu saya, topi keledar berkenaan berat untuk diangkat, saya cuba membantunya dan ternampak bahagian motosikal.

Apabila diangkat motosikal, muncul m4yat dengan masih memakai topi keledar itu dalam keadaan keadaan tertiarap, katanya ketika dihubungi.

Tengku Harith yang juga Pengerusi Amalteam Kelantan berkata, dia yang terkejvt dengan penemuan itu menghubungi Balai PoIis Bukit Yong.

Menurutnya, mngsa dikenal pasti sebagai Mohd Fahmie Abdullah/Mahmud, 33, dari Kampung Gong Depu, Pasir Puteh.

Katanya, hasil pertemuan dengan keluarga mngsa, mereka memaklumkan mngsa tdak pulang ke rumah sejak malam kelmarin.

Sebagai badan bukan kerajaan (NGO) saya turut membantu menguruskan jnazah arwh secara percuma yang mana bntuan ini sebahagian program amal kami,katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Mohd Azmir Damiri mengesahkan kejad1an itu dan sias4tan awal dipercayai mngsa melintasi kawasan bnjir untuk pulang ke rumah semalam, namun Iemas di kawasan berkenaan.

Pemeriksaan awal ke atas tubuh b4dan mngsa tidak menjumpai sebarang unsur jen4yah.

M4yat mngsa dihantar ke H0spital Tengku Anis dan disahkan men1nggal dun1a dan kami masih meneruskan sias4tan, katanya.

Jen4zah fahmi diurusankan oleh Team Amal Valley yang diketuai oleh Tengku Mohd Harith pagi ini sebak melihat saat jnazah dibawa pulang kerumah terlebih dahulu saat selesai urusan di H0spital Tengku Anis.

Isteri arwh mengucup j4sad arwh suami tersayang disertai tang1san anak sulung arwh sambil dipegang oleh datuknya seb4k apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwh Fahmie. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "KemaIangan Ketika Bnjir, lsteri Berpntang Ank Ke2 Fahmi Pergi SeIamanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*