lsteri Syafiq Ahmad Mengucup Jnazah Anknya Buat KaIi Terakhir

Seberang Jaya: Suasana piIu menyelubungi perkarangan Unit F0rensik HospitaI Seberang Jaya (HSJ) di sini, apabila isteri pemain bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) Muhammad Syafiq Ahmad, iaitu Nur Amalina Norain diberi peluang mengucup anknya buat kaIi terakhir.

Jnazah Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari yang terk0rban dalam kemaIangan tr4gis di Kilometer 163 Lebuhraya Utara-Selatan di Sungai Bakap awal pagi ini, dibawa dari H0spital Sungai Bakap ke tempat rwatan ibunya di HSJ.

Sejurus jnazah tiba, Nur Amalina, 25, yang ced3ra dan dir4wat di Wad 8 h0spital itu dibawa turun dari w4dnya dengan ditolak menggunakan katil ke bahagian Unit F0rensik.

Wanita itu turut diberi peluang menatap wajah ibunya Zainab Wahab, 45, yang turut terk0rban dalam kemaIangan tersebut.

KemaIangan itu turut meng0rbankan pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti berusia 30-an.

Selain Muhammad Syafiq, 25, dan isterinya, anak sulung pasangan itu Aaira Nur Saffiya, 2, mengalami ced3ra ringan dan kini dirwat di w4d kanak2 HSJ.

Muhammad Syafiq yang turut hadir ke HSJ dilihat tdak dapat mengawal perasaan dan berterusan menang1s sambil ditenangkan ahli keluarga dan rakan-rakannya.

Jnazah kemudiannya dibawa ke Pendang, Kedah untuk urusan pengebvmian.

Terdahulu di Nibong Tebal, Muhammad Syafiq yang berada di perkarangan Unit F0rensik HospitaI Sungai Bakap (HSB), dilihat menang1s setiap kali didekati rakan dan saudara-mara malah dia enggan bercakap dengan sesiapa yang menghubunginya menerusi telefon kerana terlalu sed1h.

Muhammad Syafiq berada di situ menunggu urusan bdah s1asat ank bongsunya, Muhammad Aisy Saqeef serta ibu mentuanya, Zainab.

Suasana h1ba dan sed1h itu turut dikongsi adiknya, Muhammad Zulfadhli, 24, yang setia menemani abangnya itu dan beliau turut memaklumkan abangnya masih terkejvt serta sukar menerima kejad1an yang berlaku.

“Dia akan menang1s setiap kali ada saudara mara atau kawan datang bertanyakan keadaannya selain enggan bercakap dan hanya menyebut nama anaknya sahaja…Aisy, Aisy,” katanya kepada pemberita ketika di temui di Unit F0rensik HSB, di sini hari ini.

Sementara itu, Jurulatih skuad Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe menzahirkan ucapan tkziah kepada Muhammad Syafiq ketika hadir menz1arahi pemain bola sepak kebangsaan itu di HSB.

“Beliau boleh mengambil berapa lama masa yang diperlukan untuk kembali puIih sama ada mental dan fizikal malah kami akan sentiasa memberi semangat dan sokongan. Kami semua mendoakan yang terbaik buatnya,” kata Tan.

Mengulas lanjut, beliau berkata tiada sebarang latihan yang dijadualkan buat Muhammad Syafiq ekoran pembatalan Piala Malaysia disebabkan pndemik C0VlD-19 sekarang ini.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "lsteri Syafiq Ahmad Mengucup Jnazah Anknya Buat KaIi Terakhir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*