Kenderaan KKM KemaIangan, Nurse Dan Pemandu Mavt Ditempat Kejad1an

Seorang pemandu dan seorang jurur4wat kesihatan dilaporkan meninggaI dunia pada pagi tadi apabila terIibat dalam kemaIangan di Jalan Pekan-Rompin selepas berIanggar dengan sebuat lori tangki.

Menerusi maklumat daripada Bomba dan Penyelamat Negeri Pahang, kemaIangan tersebut meIibatkan sebuah lori tangki, sebuah kenderaan pacuan 4X4 milik Pejabat kesihatan Daerah Pekan (Pahang) dan sebuah kereta Perodua Myvi.

Dr Noor Hisham Zahir dvkacita

Dalam satu kenyataan yang dibuat oleh Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dato’ Sri Dr Noor Hisham Abdullah di laman Faceb0ok miliknya, beliau memaklumkan bahawa kenderaan PKD Pekan itu dalam perjalanan menghantar Pasukan Begerak Orang Asli ke perkampungan Orang Asli untuk melakukan rwatan pemeriksaan kesihatan berkala.

KemaIangan tersebut telah meragvt ny4wa pemandu dan seorang jururwat, manakala seorang pegawai pervbatan telah dirujuk untuk rwatan lanjut di H0spital Tengku Ampuan Afzan.

Salam tkziah buat keluarga mngsa

Beliau turut menzahirkan ucapan tkziah diatas pemerg1an mngsa2 yang dikenali sebagai Allahyrham Encik Mohd Zuhairi Abdullah (pemandu) dan Allahyrhamah Puan Julayha Binti Kudus (jururwat kesihatan).

Pihak bomba dan penyeIamat memberitahu bahawa pemandu lori dan kelindannya berada dalam keadaan selamat. Mereka yang terced3ra juga telah dikejarkan ke h0spital dan diberi rwatan selepas kemaIangan tersebut.

Namun begitu, belum ada Iaporan sahih berkenaan pvnca sebenar kemaIangan tersebut berlaku sehingga mengak1batkan dua m4ut dan beberapa lagi terced3ra.

Sumber: Facebook, Dr Noor Hisham, Bomba & Penyelamat Negeri Pahang

Kredit: omm

Be the first to comment on "Kenderaan KKM KemaIangan, Nurse Dan Pemandu Mavt Ditempat Kejad1an"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*