Syafiq Ahmad Dipercayai TerIelap Ketika Memandu – PoIis

Nibong Tebal: Pemain bola sepak kebangsaan, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, dipercayai terlelap sebelum Toyota Vellfire dipandunya hiIang kawalan dan terb4bas dalam kemaIangan di Kilometer 163.6 berhampiran Plaza Tol Jawi, di sini, awal pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern berkata, sias4tan mendapati punca kemaIangan itu dipercayai ak1bat peny3rang Johor Darul Ta’zim (JDT) berkenaan tertidur dan menyebabkan kenderaan yang dipandunya hiIang kawaIan.

“GagaI mengawal kenderaan menyebabkan pemandunya terb4bas dan meIanggar pembahagi jalan sebelah kanan sebelum terbaIik dan terseret berdasarkan kesan caIar di jalan.

“Kejad1an menyebabkan tiga penumpang iaitu BAYl lelaki, ibu mentua dan pembantu rumah warga Indonesia m4ut di lokasi ak1bat keced3raan p4rah,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Dalam pada itu, Chong Chern berkata, isteri kepada Muhammad Syafiq patah tuIang rvsuk, pendar4han dalam pervt, 0tak serta p4tah tuIang paha kiri.

“Anak sulung mereka juga dipercayai mengalami pendar4han dalam 0tak yang mana kedua-dua ibu dan anak itu kini mendapatkan raw4tan di H0spital Seberang Jaya (HSJ).

“Muhammad Syafiq pula hanya mengalami keceder4an ringan,” katanya.

Dalam kejad1an kira-kira jam 4 pagi tadi, Muhammad Syafiq yang memandu dari Johor Bahru dalam perjalanan membawa isterinya, Nur Amalina Norain, 25, yang sedang berpantang ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut berada dalam kenderaan terbabit adalah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dua anak, Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari dan Aaira Nur Saffiyya, 2, serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 42.

Jnazah Zainab dan Muhammad Aisy Saqeef selamat dikebumikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Bukit Murai, Padang Pusing, Pendang, Kedah selepas proses bdah s1asat selesai di Unit F0rensik Hospital Sungai Bakap (HSB).

Jnazah pembantu rumah itu pula sudah dituntut Pegawai dari Konsulat Indonesia Cawangan Pulau Pinang yang mana ia akan dihantar pulang ke negaranya untuk dikebvmikan.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Syafiq Ahmad Dipercayai TerIelap Ketika Memandu – PoIis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*