[VlDEO] Menari Guna Lagu IkIan Beras Cap Rambutan, Remaja Dapat Beras Dari Syarikat Sama

Seorang remaja yang dikenali sebagai Muhammad Shazani Shamsor telah menghasilkan sebuah video kreatif menerusi akaun aplikasi TikT0k dengan menggunakan lagu ‘legend’ iklan Beras Cap Rambutan.

Video berdurasi 25 saat itu kini tuIar di pelbagai platform media sosial seperti Faceb0ok, Twitter termasuklah aplikasi Whatsapp.

Siapa sangka, video yang dikongsi oleh remaja berusia 19 tahun itu mendapat perhatian ramai sehingga syarikat Beras Cap Rambutan sendiri telah menjejaki dan menghantar mesej penghargaan kepadanya.

Syarikat pun cari tau!

Kami nak bagi kredit dik sebab kreatif dengan lagu Cap Rambutan yang legend lama. Kami akan hantar beras bagi adik dan keluarga,” tulis paparan mesej tersebut yang dikongsi Muhammad Shazani di Twitter.

Pada awalnya, dia menolak pemberian beras dari syarikat tersebut dan meminta supaya beras berkenaan diberikan kepada golongan yang lebih memerlukan.

Namun setelah berbincang bersama keluarga, Muhammad Shazani menerima pemberian beras itu sebagai tanda penghargaan.

Bvang masa main TikT0k?

Walau bagaimanapun, ada juga segelintir individu yang kvrang senang dan meIabel ‘main TikT0k’ sebagai aktiviti yang membvang masa.

Dia memb1das tanggapan sebegitu dengan mengeluarkan kenyataan secara berseloroh di posting Twitter:

Korang boleh tonton video TikT0k ‘bertuah’ Muhammad Shazani ini, kelakar dan kreatif betul:

Siapa sangka kalau gunakan idea kreatif dengan sebaliknya, pasti meraih perhatian ramai sehingga mendapat penghargaan! Murah rezeki Muhammad Shazani.

Sumber: Twitter @shajani6 , The Vocket

Kredit: omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Menari Guna Lagu IkIan Beras Cap Rambutan, Remaja Dapat Beras Dari Syarikat Sama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*