Bmbng lsteri Mar4h DUlT Dah Habis, Suami Buat Iaporan PaIsu K0non Kena Samvn

Adat setiap pasangan suami isteri pasti tidak lari dari pelbagai ujian, termasuklah dari segi kewangan. Selalunya si isteri merupakan ‘perancang kewangan’ utama dalam ekonomi rumah tangga.

Disebabkan itu, seorang lelaki yang berasal dari Kulim ini telah membuat satu lap0ran paIsu kononnya disamvn padahal tkut dimrahi isterinya kerana wang gaji telah habis, lapor BH Online.

Ketua PoIis Daerah Kulim, Superintendan Azhar Hashim menjelaskan lelaki berusia 30 tahun itu datang ke Balai PoIis Padang Serai pada 2 Disember lalu untuk membuat Iaporan dia telah dis4mun tiga lelaki.

“Lelaki itu mendkwa dia dis4mun ketika sedang menunggang motosikal sendirian dan svspek bersembunyi dalam semak dan secara tiba-tiba men4han motosikalnya sambil mengacvkan sebiIah p4rang di Iehernya.

“Dia turut mendkwa svspek telah menmbuk pervt dan mengambil sejumlah wang tunai bernilai RM900 sebelum membvang dompetnya serta meIarikan diri ke kebun kelapa sawit berhampiran,” katanya.

Selepas itu, dia dipanggil ke Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Kulim untuk merakam percakapan selain pegawai peny1asat tempat kejadian bagi mencari bvkti.

“Walau bagaimanapun hasil sias4tan mendapati maklumat yang diberikan lelaki itu tdak konsisten dan terdapat keragvan dalam keterangannya.

“Malah, dia mengaku memberi maklumat paIsu kepada pegawai peny1asat hingga satu kertas sias4tan k3s samvn dibuka,” katanya lagi.

Berikutan itu, pengadu mengaku dia telah membuat Iaporan paIsu kerana bmbang isterinya bising dan mem4rahinya ak1bat wang gajinya tidak cukup untuk membeli barang keperluan ank mereka.

Selain itu, pengadu turut memberi alasan kepada isterinya bahawa gajinya telah dipotong oleh majikan kerana kad perakam waktu di tempat kerja r0sak.

Hasil sias4tan juga mendapati svspek berbuat sedemikian kerana ingin mengelak ahli keluarganya mengetahui bahawa duit gajinya telah habis untuk membayar hutang d4dah dan membeli d4dah.

Sumber: Berita Harian (Zuliaty Zulkiffli), OMM

Be the first to comment on "Bmbng lsteri Mar4h DUlT Dah Habis, Suami Buat Iaporan PaIsu K0non Kena Samvn"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*