Sempat Lafaz Kalimah Syahadah, Status Trakhir FB Pohon Ma4f Dan Ucap Brthday Buat lbu

Gombak : Satu kemaIangan m4ut berlaku di Jalan Sri Batu Caves berhampiran persimpangan Pos Laju Batu Caves memab1tkan sebuah motosikal dan sebuah kenderaan yang dipercayai lori.

Mngsa dikenali sebagai Fitru Azhani Nubli Muhammad yang merupakan seorang Peguam Syariah dikatakan menaiki skuter lalu dirmpuh sebuah lori yang berwarna putih yang terus berlalu dari tempat kejad1an setelah meIanggar mngsa.

Mengikut sksi yang sempat melihat kejad1an lori tersebut keluar simpang dengan laju terus meIanggar motosikal dan mngsa, dia mengharap lori terbabit membuat rep0rt di balai poIis terdekat yang dia telah meIanggar mngsa.

Mngsa disahkan meninggaI ditempat kejad1an sebaik pihak berkuasa sampai dilokasi kejad1an, apa yang berlaku sungguh memiziukan memandangkan arwh seorang insan yang dikenali dan mempunyai ramai kawan.

Apa yang berlaku mengundang piIu kawan kawan arwh yang mana mereka sifatkan arwh seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi ramai.

Tiada lagi lawak di padang bola mahupun padang golf, tiada lagi ‘offside’ dalam whatsapp group, tidak akan terlihat lagi muka selamba sahabat ini setiap kali dibahan kawan2 sekepala.

Perginya dengan kalimah syahadah yg mulia meninggaIkan isteri dan enam anak, Semoga r0h arwh ditempatkan di kalangan orang2 beriman dan beramal soleh.. selamat jalan sahabatku Fitru Azhani, kami semua juga akan menyusul nanti – Nik Ahmad

Jumpa lagi, Adinda Fitru Azhani, Mak selalu kata, orang yang baik, Allah lagi sayang, Bila dapat berita petang semalam, macam tak percaya.

Lama tak bertemu sejak PKPB, hanya FB, telefon dan whatsapps sebagai penghubung, Seorang yang sangat lucu dan baik hati, tak pernah kata tidak jika minta pertoIongan.

Banyak berkongsi cerita dan tak mungkin luput dari ingatan segala kenangan. Berehatlah di sana Adindaku, tugasmu di sini telah selesai. Jika kita ditakdirkan bertemu lagi di sana, moga kita dihitung dengan segala amal baik dan melunaskan amanah kita didunia. Kami sayang ko, Ru. – Fahmi Abd Moin

Daripada Allah kita datang, Dan kepada Allah jualah kita kembali.. Al Fatihah dibaca buat saudaraku allahyrham Fitru Azhani yang telah kembali ke rahmatullah petang tadi.

Semoga r0h allahyrham dirahm4ti dan ditempatkan Di kalangan mereka yang beriman Dan beramal soleh, Sesungguhnya aku bersaksi bahawa allahyrham adalah sorang yang baik budi pekertinya, Semoga Jannah menantimu sahabat -Nawfal Naim Osman

Semoga keluarga arwh tabah dia meninggaIkan seorang isteri dan anak anak semoga rohnya tenang disana yang maha esa lebih sayangkan dirinya.

Jnazah dihantar ke H0spital Selayang untuk tndakan lanjut sebelum dibawa pulang untuk disemad1kan. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "Sempat Lafaz Kalimah Syahadah, Status Trakhir FB Pohon Ma4f Dan Ucap Brthday Buat lbu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*