“Doakan Hubby” – Suami Sempat Wasap lsteri SebeIum AjaI Dalam KemaIangan

Kuala Ketil : Perjalanan seorang lelaki untuk pulang kerumahnya selepas habis kerja disebuah kilang berakhir dengan tr4gedi apabila dia telah terIibat kemaIangan dan meninggaI dunia ditempat kejad1an.

Mngsa Muhammad Syaiful Azib, 30, merupakan ayah kepada dua orang cahayamata yang masih kecil menunggang motosikal apabila sampai dilokasi berhampiran Jambatan Padang Kulim motosikal yang ditunggang berIanggar degan sebuh kereta yang menyebabkan motosikal r0sak tervk dan dia disahkan meninggaI dunia ditempat kejad1an.

Syaiful berasal dari kampung Kuala Darak Kuala Ketil meninggaIkan seorang isteri dan dua orang ank yang masih kecil, seb4k luahan isterinya mengenai perubahan suami sebelum dia terIibat kemaIangan dan meninggaI dunia.

Bergvguran air mata istri apabila mendapat tahu suami yang ditunggu dirumah tdak kunjung tiba rupanya terbvjur kaku dijalan dan telah pergi buat seIamanya.

Farah Omar meluahkan rasa sed1h apa yang menimpa arwh suaminya dan segala perubahan suaminya sebelum dia pergi buat selamanya tinggaIkan dirinya dan anak anak.

“Setiap pagi arwh keluar untuk mencari rezeki p dekat ank2 gerak anak suruh salam abah sambil pesan khalifah jaga Umie dgn kakak nah.

P dekat kakak pulak suruh kakak salam sambil pesan kakak jaga Umie dgn adik jgn melawan cakap Umie…bila salam dgn Umie pulak pesan lagi ayang jaga anak kita elok2.

lepas ni di awal pagi xdak lagi suara yang berpesan untuk ku..ya Allah kuat kan AQ demi untuk membesar kan anak2 kami tampa suami di sisi. Al-Fatihah buat arwh semoga dia berada di kalangan orang2 yang beriman… alhamdulillah AQ di kurniakan suami yang sgt baik.”

Farah juga menulis perbualan terakhir bersama arwh suaminya sebelum dia bergerak pulang kerumah selepas kerja.

“Wasap trakhir dia untuk ku sebelum kemaIangan … wallpaper wasap pon dalam 3 minggu kot dia tukar kami 3 branak..status wasap pon banyak DOA2 .

Setiap hari ada ja nasihat dia untuk ku…dalam 3 4 minggu ni banyak kali hati ku tergerak MCM mana la kalau dia p dulu dalam masa terdekat ni..tapi dkat mulut x pernah terkeluar.

Allahuakbar bila dia dah tiada terus ku teringat tingkah laku dia bnyk berubah.. Allah lebih menyayangi mu suami ku walaupun dia xdn siap kan rumah kami di dunia semoga dia dapat membawa kami ke syurgamu yang kekal abadi …aminnnnn..abang tunggu ayang dgn anak2 ya, Al-Fatihah kami semua syg abang.

Jen4zah arwh suaminya akan dibawa pulang kekampung halamannya di Kampung Sungai Darak dan akan disemad1kan disana.

Semoga Farah kuat dan tabah demi anak anak tersayang yang maha esa lebih sayangkan arwh suaminya dia pergi disaat pulang mencari rezeki buat keluarga tersayang semoga r0hnya tenang disana. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "“Doakan Hubby” – Suami Sempat Wasap lsteri SebeIum AjaI Dalam KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*