Pagi Bernikah, Pengantin Perempuan MninggaI Dunia Pada Malam Hari

AjaI boleh datang pada bila-bila masa. Kisah pemerg1an pengantin ketika sebelum atau selepas ijabkabul pastinya meruntun jiwa setiap orang yang mendengarnya.

Menurut Suara.com, sebuah khabar dvka telah dik0ngsikan warga maya di laman Faceb0ok mengenai kisah sepasang pengantin yang hanya sempat beberapa jam menikah sebelum pengantin perempuan meninggaI dunia.

Melalui perkongsian, Cantonaa Erick, pasangan yang juga sepupunya itu telah menikah pada pagi hari. Namun, pada malam yang sama, pengantin perempuan itu dilaporkan telah meninggaI dunia tanpa mengetahui puncanya.

“Tepat hari ini bahagia kamu. Tepat hari ini kamu menikah, tepat hari ini juga isterimu dipanggil Yang Maha Kuasa. Semoga almarhumah ditempatkan di syurga Allah. Aamiin,” tulis Cantonaa seperti dipetik Suara.com.

Dia turut sempat berkongsi beberapa gambar pernikahan pasangan itu bersama keluarga. Lantaran itu, warga maya menghujani kiriman tersebut dengan ucapan tkziah dan doa terhadap pengantin.

“Innalilahi wa innailaihi raji’un. Ajal tak seorang pun yang boleh menjangka. Semoga keluarganya tabah,” tulis @yoanlittlecute_baju_frozen.

“Tuhan menjadi perancang terbaik dalam hidup kita, turut berduka,” tulis @there_widya pada satu kiriman semula di Instagram.

Sumber: Suara.com, SK

Be the first to comment on "Pagi Bernikah, Pengantin Perempuan MninggaI Dunia Pada Malam Hari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*