Tdak Sempat Jemput lsteri Yang Menunggu Di HospitaI, Suami M4ut Dalam KemaIangan

Kuala Lipis : Seb4k dan piIu apa yang berlaku berakhir lah tugas seorang suami diperjalanan menunaikan tanggunjawabnya buat keluarga tersayang.

SH melaporkan seorang suami tdak sempat menjemput isterinya pulang dari tempat kerja apabila motosikal ditungganginya terbab1t kemaIangan dengan sebuah lori balak di Kilometer 1 Jalan LipisBenta di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.10 petang itu, Mohd Yussafal Ramdhan Mohd Yusof, 41, dari Bukit Kerani, Kuala Lipis di sini mninggaI dunia di tempat kejad1an.

 

Apa yang berlaku kepada arwh dan keluarga mengundang piIu insan insan yang mengenali keluarga ini terutama cikgu sekolah anak2 arwh.

Menerima perkhabaran dvka pulangnya ke rahmatullah , ayah tercinta salah seorang murid SKWI , Sri Ismahani yg kemaIangan pada petang semalam.

Kejadian berlaku berhampiran kawasan kedai Nasi Ayam Asyraf melibatkan lori dan motosikal, Arwh dalam perjalanan untuk menjemput isterinya pulang dari kerja namun tidak sempat berbuat demikian kerana Allah SWT lebih menyayanginya.

Semoga keluarga arwh dan Sri Ismahani diberi kekuatan dan ketabahan dalam menempuh ujian ini.

Alhamdulillah pulangnya di hari Jumaat yg mulia,segala urusan jn4zah dipermudah Allah SWT.-Cikgu Kims

Dalam pada itu Ketua PoIis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, mngsa yang menunggang motosikal jenis SYM VF3i secara bersendirian dalam perjalanan dari rumahnya menuju ke Hospital Kuala Lipis bagi menjemput isterinya yang bekerja di situ.

Semasa melalui selekoh dan mendaki bukit, motosikal yang ditunggangi mngsa dipercayai hilang kawalan lalu terjtuh di laluan bertentangan.

Pada masa sama, sebuah lori balak jenis Mercedes Benz tiba di tempat kejad1an lalu meIanggar mngsa, katanya dalam satu kenyataannya semalam.

Azli berkata, mngsa disahkan meninggaI dunia oleh d0ktor perubatan dan dibawa ke H0spital Kuala Lipis bagi tujuan bdah s1asat, manakala pemandu lori berusia 68 tahun tidak mengalami sebarang keceder4an.

Sias4tan lanjut diteruskan dan k3s dis1asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,katanya.

Solat jn4zah dilakukan di H0spital 6.45 petang semalam sebelum dibawa pulang untuk dikbumikan di Felcra Sg Temau, semoga isteri arwh Puan Wan Fazilawati Wan Hussin tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwalh, pergi dihari jumaat yang mulia. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "Tdak Sempat Jemput lsteri Yang Menunggu Di HospitaI, Suami M4ut Dalam KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*