Kucing MATl KepaIa Tersep1t Pada Roller Shutter Sebuah Bank, Dipercayai Perbuatan KHlANAT

Meny4yat hati, seekor kucing ditemui m4ti tersepit angkara perbuatan kh1anat di hadapan sebuah bank di Taman Tampoi Utama awal pagi tadi.

Menerusi laman Faceb0ok, Persatuan Haiwan Malaysia dalam satu kenyataan memberitahu, kejad1an tersebut disedari orang awam pada pukul 3 pagi sebelum memaklumkan kepada pihak persatuan ini.

Dalam kenyataan ini memaklumkan bahawa kucing tersebut m4ti ak1bat ters3pit pada pintu ‘roller shutter’ bank berkenaan.

Kejad1an seekor kucing m4ti tersep1t di Roller Shutter sebuah bank ada unsur kh1anat.

K3s kem4tian ini seolah-olah sengaja dilakukan dengan cara menahan kucing sewaktu roller shutter sedang turun perlahan untuk menutup pintu ruang atm.

Kucing tidak akan tunggu di satu lokasi jika berlaku bunyi bising. Sudah tentu bunyi roller shutter kuat sewaktu turun akan memernjatkan kucing dan kucing akan berlari pergi. Seolah-olah badan kucing sengaja dit4han hingga Ieher kucing ters3pit.

Animal Malaysia terima laporan pagi tadi sekitar jam 4.30 pagi. Kejad1an berlaku di sebuah bank di Taman Tampoi Utama, Johor Bahru Johor dan disedari orang awam sekitar jam 3.00 pagi.

Selain mengharapkan CCTV daripada pihak bank untuk menyaksikan kejad1an sebenar. Mana-mana individu yang ada melihat kejadian sewaktu pintu roller shutter tertutup diminta rancang tindakan menjejak peIaku dengan berk0ngsi makIumat kepada Animal Malaysia di www.wasap.my/+601120901097 segera.

Kejad1an sememangnya berlaku jam 12.00 tengah malam sesuai waktu penutupan shutter secara automatik. Setiap bank akan menutup pintu shutter di atm bermula jam 12.00 malam dan hanya akan membukanya semula jam 6.00 pagi.

Tindakan pantas dan kerjasama boleh memberi keadiIan kepada kucing jika benar dizaIimi.

Sumber: Persatuan Haiwan Malaysia

Be the first to comment on "Kucing MATl KepaIa Tersep1t Pada Roller Shutter Sebuah Bank, Dipercayai Perbuatan KHlANAT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*