[VlDEO] Tdak Puas Hati SAKlT ‘Swab Test’, Pemuda Cuba Ajar FrontIiner Dikec4m Ramai

Pada saat ini, ‘frontliners’ seperti d0ktor dan jururwat adalah golongan yang paling sibuk bertungkus-lumus dalam mer4wat pesak1t serta membndung penuIaran wbak C0VlD-19.

Baru-baru ini, telah tuIar di laman sosial Twitter sebuah video yang menunjukkan seorang pemuda yang tdak berpuas hati dengan seorang petugas barisan hadapan.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter @haqeemhyzan, pemuda dalam video itu dilihat sedang menjalani ‘swab test’.

Walau bagaimanapun, pemuda tersebut meIuahkan rasa tdak puas hati kerana dia mendkwa jurur4wat itu telah menjoIok ‘swab’ ke daIam hidungnya terlalu dalam sehingga menyebabkan kesak1tan.

Akak ni svmpah siaI takda hti pervt

Sampai k1amat aku tak ma4fkan akak tu

Jumpa di mhkamah

Dia ‘sorry’ yang tak berapa ‘sorry’ jugak akhirnya…

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen memberi reaksi mrah dek sikap dan lontaran kata-kata kes4tnya terhadap jurur4wat terbabit.

Bahkan, ada segelintir individu mendkwa bahawa pemuda itu pernah menjalani pembdahan plastik di bahagian hidungnya menyebabkan prosedur ‘swab test’ menjadi agak sak1t.

Lembiknya

Dia s4kit lebih, sebab…

Hidup ni pendek, berbuat baiklah terhadap orang sekeliling

Buat ‘swab’ beriya nak s4man?

Kalau nak ‘slow’ buat sendiri je

Netizen mengaitkan kesak1tan seperti itu adalah perkara biasa sewaktu ‘swab test’, namun tdak perlu rasanya tndakan pemuda ini sehingga mahu ‘menasihati’ jurur4wat berkenaan.

Hargailah para ‘frontliners’ yang berk0rban banyak masa di tempat kerja menguruskan pesak1t berbanding meluangkan masa bersama keluarga di rumah.

Seharusnya, usaha mereka wajar dihargai kerana tanpa mereka sudah tentu keadaan negara akan menjadi lebih tervk ak1bat wbak C0VlD-19 mengg4nas saban hari.

Sumber: Twitter @haqeemhyzan, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Tdak Puas Hati SAKlT ‘Swab Test’, Pemuda Cuba Ajar FrontIiner Dikec4m Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*