“M4afkan Mama Syg” – Tngisan PiIu Seorang lbu Yg KehiIangan 3 Orang Anak Ditempat KemaIangan

Ipoh : Sungguh tdak disangka perjalanan mereka 4 sekeluarga berakhir dengan tr4gedi piIu gara gara dua buah treler yang terIibat kemaIangan atas lebuhraya.

Perodua Axia yang dipandu seorang wanita bergelar ibu bersama 3 anaknya hiIang kawalan melihat dua treler tersebut diatas lebuhraya lalu mer3mpuh treler terbab1t dalam suasana cuaca hujan lebat.

HM melaporkan pihak PoIis telah mengenalpasti identiti tiga kanak2 lelaki yang m4ut dalam kemaIangan memb4bitkan sebuah kenderaan dan dua lori di Kilometer 272.5 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara berhampiran Taman Rekreasi Gunung Lang, di sini, petang tadi.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Ipoh, Superintendan Mohamed Nordin Abdullah berkata, mngsa yang m4ut ialah Muhammad Adam Hakimi Muhammad Alhafis, 7; Muhammad Lutfi Hakim, 3, dan Muhammad Affan Hafiy, 1.

Katanya, ibu mngsa, Nur Aimi Nadiah Abdul Rahim, 27, ced3ra p4rah manakala dua pemandu treler dan lori tidak mengalami keceder4an.

Mohamed Nordin berkata, poIis menerima maklumat berhubung kjadian kemaIangan yang membab1tkan treler, lori dan Perodua Axia pada jam 3.50 petang.

Katanya, kemaIangan pertama berlaku di antara dua treler di lorong kiri jalan yang membabitkan k3s Ianggar belakang.

Pihak PLUS yang datang meronda di lokasi kemaIangan memberi bntuan serta kawalan lalu-lintas dan tiba-tiba datang Perodua Axia dari arah sama di lorong kanan lalu hiIang kawaUan dan berpusing meIanggar di belakang treler membawa muatan elektronik yang dalam perjalanan dari Shah Alam ke Pulau Pinang.

Keempat-empat mngsa ters3pit, ibu ced3ra p4rah manakala tiga anak lelakinya mninggaI dunia di tempat kejad1an, katanya sambil memaklumkan ibu mngsa masih dir4wat di w4d kcemasan, H0spital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini.

Menurutnya, punca kemaIangan berpunca daripada Perodua Axia terb4bas sendiri lalu meIanggar belakang treler yang berada di lorong kecem4san.

Beliau berkata, bed4h s1asat akan dilakukan pada jam kira-kira 3 petang esok.

Katanya, sias4tan lanjut sedang dijalankan dan k3s diklasifikasikan mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Semoga mama kepada 3 beradik ini t4bah yang maha esa lebih sayangkan 3 ank syurga ini, moga r0h mereka dicucuri rahmat. Al fatihah.

-MT-

Be the first to comment on "“M4afkan Mama Syg” – Tngisan PiIu Seorang lbu Yg KehiIangan 3 Orang Anak Ditempat KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*