[VlDEO] Cabaran Kelas OnIine Di Kampung, Datuk Teman Cari Line Internet Sampai Tertidur

Umum sedia maklum bahawa tahun ini hampir keseluruhan sesi pembelajaran baik disekolah mahupun di institusi pengajian dijalankan di rumah.

Capaian internet adalah penghubung paling utama rakyat Malaysia apabila negara dan seluruh dunia dilanda pndemik C0VlD-19.

Hujan2 keluar rumah cari line internet

Jadi, bagi mereka yang tinggal di kawasan pedalaman atau desa, capaian internet yang agak perlahan merupakan cabaran utama dalam menghadapi norma baharu kehidupan.

Oleh itu, menerusi satu perkongsian yang tular di aplikasi TikT0k, seorang pengguna yang dikenali sebagai @dhuanmilos telah memuat naik satu rakaman video kegigihan seorang pelajar universiti yang keluar mencari capaian internet.

Terlena di kerusi pemandu

Dalam video tersebut, pelajar itu terpaksa keluar dari rumah dalam waktu hujan ketika demam dan ditemani datuknya yang memandu kereta untuk menyelesaikan tugasan yang diberi kerana capaian internet di kampung agak perlahan.

Apa yang mengh1bakan adalah datuk tersayang sanggup menanti sehingga tertidur di kerusi pemandu kerana menemani cucunya belajar.

Peroleh video dari anak saudara

Dalam p0sting pengguna TikT0k itu di Instagramnya, video tersebut diperoleh daripada anak saudaranya dan memuat naik di aplikasi itu.

Atuk sanggup teman, tacing laa

Rata-rata warganet telah meninggaIkan komen dengan berasa terh4ru dan sebak melihat datuk pelajar itu tertidur ketika menemani cucunya menyelesaikan tugas yang diberi.

Jangan hampakan atuk ye

Sian tengok atuk sampai tertidur

Semoga awak terus berjaya

Diakhir perkongsian lelaki itu di Instagramnya, dia berharap supaya video yang tuIar ini membuka mata pihak-pihak tertentu untuk menyvmbangkan tiang capaian internet agar seluruh kampung dapat merasai perkembangan teknologi itu tanpa perlu keluar rumah.

Sumber: dhuanmilos, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Cabaran Kelas OnIine Di Kampung, Datuk Teman Cari Line Internet Sampai Tertidur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*