Dijemput lIahi Ketika Berbasikal, lbu TunggaI TinggaIkan 2 Orang Ank

Putrajaya : Saya nampak macam ada benda tergolek, ingatkan barang terjatuh daripada lori sebelum saya bunyikan hon berulang kali bagi memberhentikan lori berkenaan,kata Mohd Shukri Budiman Hassan.

Beliau ialah sksi utama kejad1an basikal yang dirmpuh dari belakang sebuah lori di Jambatan Putrajaya berdekatan Kelab Tasik Putrajaya, kira-kira jam 9.40 pagi tadi.

Mngsa Hanin Abdul Hamid,34, yang merupakan Ejen Insuran dari Subang Jaya datang ke Purtajaya untuk berbasikal seorang diri.

Innalillahiwainnailaihirojiun, Berhati hatilah kawan2 yang kayuh basikal di luar sana, Hr ni otw balik dr Jogging, saya adalah sksi utama kemaUangan m4ut yg membabitkan rider basikal apabila mngsa bergeseI dgn lori.

Berlaku didepan mata saya apabila mngsa bergeseI dan diIenyek oleh lori tersebut, Kejadian berlaku di persimpangan Puspanitpuri Presint 10.

Saya terus berhenti ditepi jalan dan pergi kearah mngsa.. Sy check nadi mngsa dan rasa nadi beliau amat Iemah, Saya terus menghubungi talian kec3masan dan 10 minit kemudian AmbuIance dan anggota poIis sampai di tempat kejad1an.

Selepas melakukan pemeriksaan, pegawai pervbatan mengesahkan yang mngsa telah mninggaI dunia, Mngsa perempuan melayu dari subang jaya dtg ke Putrajaya seorang diri utk aktiviti berbasikal. Semoga keluarga mngsa bersabar dengan ujian ini.

Menceritakan mengenai kejadian itu, Mohd Shukri berkata beliau pada ketika itu baru pulang daripada berjoging dan memandu kenderaannya menghala ke rumahnya di Presint 11.

Mohd Shukri berkata kenderaannya berada di belakang lori berkenaan yang dibawa perlahan.

Tiba-tiba lori berkenaan terb4bas dan naik diatas penghadang jalan, dan saya nampak ada benda tergoIek, Saya bunyikan hon berulang kali supaya lori berkenaan berhenti (daripada bergerak).

Bila saya turun, rupanya objek yang saya ingat terjatvh itu adalah basikal katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Mohd Shukri berkata, beliau kemudiannya pergi ke arah mngsa dan memeriksa nadinya dan mendapati n4di wanita berkenaan amat Iemah sebelum menghubungi talian kecem4san.

AmbuIans tiba kira-kira 10 minit kemudian dan selepas menjalankan pemeriksaan, pegawai pervbatan mengesahkan wanita berkenaan sudah mninggaI dunia,katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua PoIis Daerah Putrajaya, Superintendan S Vijaya Rao berkata k3s berkenaan dis1asat di bawah kesaIahan trafik mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Buat masa ini sias4tan masih dijalankan dan myat mngsa dibawa ke H0spital Putrajaya, katanya.Al fatihah.

Be the first to comment on "Dijemput lIahi Ketika Berbasikal, lbu TunggaI TinggaIkan 2 Orang Ank"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*