Kerana Ptus Tunang, Lelaki Mngamuk Tet4k BakaI lbu Mertua Hingga MATl

Kota Marudu: Episod pvtus tunang seorang wanita berakhir trag3di apabila ibunya MATl ditetak tunangnya sendiri dalam kejad1an di Kampung Kuyuh, Pitas, malam tadi.

Dalam kejad1an jam 11.15 malam itu, mngsa dikenali sebagai Habibah Abungon, 68, MATl ak1bat keceder4an prah selepas dis3rang svspek bersnjatakan prang.

Difahamkan, selain ibunya yang mavt, mngsa, adik dan bapanya yang berada di rumah itu turut mengalami keced3raan selepas diser4ng svspek berusia 29 tahun itu.

Ketua PoIis Daerah Kota Marudu, Superintendan Mohd Izaan Abdullah berkata, sias4tan awal mendapati, svspek datang ke rumah tunangnya untuk mengajaknya balik ke kampung di Paitan.

Bagaimanapun katanya, wanita terbabit tdak menurut permintaannya dan memaklumkan mahu memvtuskan pertunangan.

“Ak1bat itu, svspek bertindak agr3sif dan mengamvk dengan menggunakan p4rang.

“Antara yang ced3ra adalah tunang svspek sendiri bersama adik dan bapanya. Semua mngsa yang ced3ra berusia 24 hingga 65 tahun,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Mohd Izaan berkata, hasil pemeriksaan di tempat kejad1an mendapati, myat mngsa yang mavt terIentang di bahagian dapur dengan kesan drah di atas lantai.

Katanya, semua mngsa yang ced3ra pula sudah dihantar ke HospitaI Pitas untuk rwatan lanjut.

“Sias4tan masih diteruskan dan usaha mengesan svspek sedang giat dijalankan. K3s dis1asat mengikut Sksyen 302 Ka nun Kesemksaan kerana membnuh,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Kerana Ptus Tunang, Lelaki Mngamuk Tet4k BakaI lbu Mertua Hingga MATl"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*