Pulang Untuk Bertunang Tdak Kesampaian, Majlis Tunang Bertukar Jadi Majlis TahIil

Ipoh : Seorang anggota tntera m4ut apabila dirmpuh sebuah kenderaan pacuan empat roda selepas terjatvh dari motosikal yang ditunggangnya di Kilometer 278 Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara di sini hari ini.

Dalam kejad1an pada pukul 5.30 pagi itu, mangsa, Muhammad Nashrul Hazwan Md. Akhir, 26, yang bertugas di Kem Syed Sirajuddin dekat Gemas, Negeri Sembilan mavt di tempat kejadian.

Apa yang berlaku mengundang piIu insan insan yang mengenali arwh dan keluarga antara yang turut hadir memberi penghormatan terakh1r adalah Yb Hasnul Zulkarnain.

N08 Titi Serong, Salam tkziah buat keluarga LKpl Muhammad Nashrul Hazwan bin Md Akhir dari pasukan 14 RAMD Gemas.

Arwh berasal dari Titi Serong dan telah dijemput Ilahi kerana terIibat dalam sebuah kemaIangan jalan raya awal pagi tadi .

Difahamkan, beliau dalam perjalanan untuk pulang ke kediamannya di Tebuk Haji Musa, Titi Serong bagi melangsungkan majlis pertunangannya tengahari ini.

Saya terus ke H0spital Ipoh apabila mendengar perkhabaran dvka ini bagi menziarahi jn4zah dan pada petang ini saya sempat ke rumah arwh bagi memberi pengh0rmatan terakhir buat beliau.

Dan mereka merancang, Allah juga merancang. Sesungguhnya Allah adalah sebaik baik Perancang(Surah Ali-Imran ayat 54).

Semoga Allah menempatkan arwh dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh serta Allah swt memberikan kekuatan dan ketabahan yang tinggi buat ahli keluarga arwh dalam menghadapi ujian ini.

Timbalan Ketua PoIis Daerah Ipoh, Superintendan Mohamad Nordin Abdullah berkata, kemaIangan berlaku ketika mngsa yang menunggang motosikal jenis SYM Vf3i dan dalam perjalanan ke utara itu meIanggar belakang sebuah lori tiga tan di lorong kiri.

Katanya, ak1bat peIanggaran itu, mngsa dan motosikalnya telah terjatvh di lorong kanan sebelum sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton merempvh mngsa.

KemaIangan itu mengakibatkan mngsa mengalami keceder4an prah dan mavt di tempat kejad1an.

Dua lagi pemandu kenderaan masing-masing lelaki berusia 24 dan 26 tahun tidak mengalami sebarang keceder4an, katanya.

Beliau berkata, myat mngsa dihantar ke Jabatan F0rensik, HospitaI Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk bdah s1asat.

Tiada tngkapan dijalankan dan k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga keluarga arwh tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan dirinya. Al fatihah.

-MT-

Be the first to comment on "Pulang Untuk Bertunang Tdak Kesampaian, Majlis Tunang Bertukar Jadi Majlis TahIil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*