Pemandu Lori Shoppee Mavt KemaIangan, TinggaIkan lsteri Yang Sedang Sarat HamiI

Bukit Mertajam : Seorang pemandu lori syarikat edagang (shopee) m4ut selepas tercmpak keluar dan j4tuh ke bawah jejantas setinggi tujuh meter dalam kemaIangan di Kilometer 137 Lebuhraya Utara Selatan pagi Selasa.

Dalam kejadian jam 315 pagi itu, mngsa, Muhammad Shafiq Abd Razak, 33, dari Mengkuang Semarak di sini dalam perjalanan ke hub penghantaran barang di Pokok Sena sebelum meIanggar sebuah motosikal berkuasa tinggi yang ditunggang seorang konstabel poIis.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad berkata, pemandu lori berkenaan dipercayai meIanggar motosikal berkenaan hingga menyebabkan tayar kirinya pcah sebelum hiIang kawalan lalu terb4bas ke penghadang jalan.

Menurutnya, ak1bat kejadian itu pemandu lori terbabit tercmpak keluar dan terjatvh ke bawah jejantas, manakala penunggang motosikal, Roger Daniel James, 20, yang bertugas di Ibu Pejabat PoIis Daerah Timur Laut turut mengalami ced3ra p4rah di bahagian kepaIa selain p4tah kedua belah kakinya.

Sias4tan awal mendapati kemungkinan motosikal yang ditunggang anggota poIis itu berIanggar dengan kenderaan lain dahulu sebelum diIanggar lori terbabit berdasarkan ker0sakan kedua-dua kenderaan iaitu di bahagian hadapan, katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Selasa.

Shafee berkata, kedua dua mngsa dikejarkan ke Unit Kec3masan H0spital Seberang Jaya untuk menerima rwatan bagaimanapun pemandu lori disahkan mninggaI dunia beberapa jam kemudian ak1bat keced3raan p4rah di seluruh b4dan dan kepaIa.

Tiada kamera litar tertutup (CCTV) berdekatan dengan kawasan kemaIangan dan setakat ini tiada sksi kejadian yang tampil membntu sias4tan.

Bagaimanapun sias4tan lanjut akan diteruskan mengikut Sksyen 43(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987,katanya.

Semoga Ainnun isteri arwh yang dikhabarkan sedang sarat hamiI tabah dengan dugaan ini yang maha esa lebih sayangkan arwh pergi dijemput iIahi saat sedang mencari rezeki. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "Pemandu Lori Shoppee Mavt KemaIangan, TinggaIkan lsteri Yang Sedang Sarat HamiI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*