Garisan Jalan Jadi Bengkok Gara2 Cikgu Pencen Bina Parkir H4ram Makan Jalan

PortaI Malaysia Gazette meIaporkan, seorang guru bersara bukan sahaja membina parkir tnpa kebenaran, tetapi turut “memakan” jalan di hadapan rumah.

Kejad1an yang diIaporkan berlaku di sekitar kawasan perumahan di Taman Intan di Kluang, Johor itu menyebabkan kerja mengecat garisan jalan tdak dapat dilakukan dengan sempurna, malah mewujudkan garisan yang bengkok.

Penduduk tempatan memberitahu China Press, pembinaan hram itu telah berlarutan sejak beberapa tahun namun tiada orang yang tampil membuat advan. Kejad1an itu hanya mendapat perhatian apabila kontraktor berdepan masaIah ketika mahu mengecat garisan jalan.

Difahamkan pemilik rumah yang merupakan seorang guru bersara telah membina parkir secara hram sehingga “memakan” jalan raya di hadapan rumah.

Sehubungan itu, pihak majlis perbandaran telah mengeluarkan not1s mengarahkan pemilik rumah mer0bohkan struktur binaan hram yang menghalang jalan dalam tempoh 72 hari.

KegagaIan pemilik rumah berbuat demikian akan mengundang tndakan mer0boh oleh pihak berkuasa tempatan.

Walau bagaimanapun, seorang jurutera dari majlis perbandaran memberitahu, pemilik rumah seakan-akan tdak mahu memberi kerjasama.

Jurutera itu juga kec3wa kerana pemilik rumah mempunyai tabiat menyimpan barang dan terdapat banyak tempat takungan air di kawasan simpanan itu sehingga dikhuatiri menjadi tempat pembiakan nyamuk.

Sumber: Malaysia Gazette

Be the first to comment on "Garisan Jalan Jadi Bengkok Gara2 Cikgu Pencen Bina Parkir H4ram Makan Jalan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*