Kakya Minta Ma4f Ummi Atas Apa Yang Terjadi, Syurga Buat Mu Ummi

Machang : Perjalanan seorang wanita dengan ibunya berakhir dengan tr4gedi menjelang tahun bahru apabila kereta Alza yang dipandunya hiIang kawaIan dan terb4bas merempvh pembahagi jalan.

Seorang suri rumah m4ut terkena besi penghadang jalan selepas kereta yang dipandu anak perempuannya terb4bas di Kilometer 30.2, Jalan Kota Bharu Kuala Krai, dekat Pangkal Gong di sini semalam.

Dalam kejad1an pada pukul 6.45 petang itu, mngsa, Wan Salwiah Wan Mahmood, 47, mninggaI dunia di lokasi kejad1an selepas mengalami keceder4an p4rah pada beberapa anggota b4dan.

Ketua Jabatan Sias4tan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kelantan, Superitendan Mohd. Zamri Mohd. Rowi berkata, sias4tan mendapati, mngsa dan anak perempuannya, Amirah Zahirah Mohd. Zin, 21, yang memandu kereta jenis Perodua Alza sedang dalam perjalanan dari Kuala Krai ke Ketereh.

Katanya, setibanya di lokasi kejad1an, anak mngsa dipercayai gagaI mengawaI kereta itu sebelum merempvh besi pengh4dang jalan di bahagian kiri jalan.

Besi pengh4dang jalan sepanjang lima meter itu tertvsuk ke bahagian penumpang hadapan kereta sehingga menyebabkan Wan Salwiah mengalami keceder4an.

Anak mngsa bagaimanapun hanya mengalami keceder4an ringan,katanya ketika dihubungi.

Menurut Mohd. Zamri, m4yat m4ngsa dibawa ke Hospital Machang untuk proses bed4h s1asat.

Ujarnya, jn4zah mngsa telah dituntut oleh keluarganya yang tinggal di Kampung Jenereh Bongkok, Pulai Chondong di sini untuk urusan pengebum1an.

K3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987, semoga Amirah dan keluarga tabah yang maha esa lebih sayangkan ibunya moga r0hnya tenang disana. Al fatihah.

MT

Be the first to comment on "Kakya Minta Ma4f Ummi Atas Apa Yang Terjadi, Syurga Buat Mu Ummi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*