[VlDEO] Kenderaan Terkndas Bnjir Nak Balik KL, Orang Kampung Hulur Air Dan Roti

Umum sedia maklum bahawa beberapa negeri di Malaysia sedang mengalami bnjir yang agar bvruk dan telah mencatatkan beberapa kemat1an kerana Iemas dibawa aurs deras.

Beberapa laluan penting juga telah terputus hubungan disebabkan air naik hingga ke jalan.

Terpksa lalu jalan kampung kerana highway tutup

Disebabkan itu, mereka yang terpaksa merentas negeri untuk ke destinasi yang dituju terpaksa mencari laluan alternatif lain seperti jalan kampung untuk bergerak.

Hal ini samalan seperti yang dilalui seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Hazidi apabila terpaksa melalui jalan kampung dari Pahang untuk pulang ke Kuala Lumpur disebabkan lebuh raya ditutup kerana bnjir.

Tunggu tepi jalan bagi makanan buat yang terkndas

Namun begitu, keadaan laluan kampung begitu sesak sehingga Hazidi sekeluarga turut terkndas kerana kenderaan berpusu-pusu ingin keluar menuju ke Kuala Lumpur.

Apa yang mengharvkan adalah orang-orang kampung telah hadir menawarkan minuman dan makanan kepada mereka yang tersekat didalam kesesakkan tersebut dan tidak dapat keluar daripada kenderaan masing-masing.

Jelas terlihat orang kampung duduk di bahu jalan sambil menghulurkan roti dan air mineral dan disambut oleh penumpang didalam kenderaan.

Terima kasih banyak2 penduduk kampung

Perkara tersebut telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet yang rata-rata memuji inisiatif yang dilakukan oleh penduduk kampung.

Mereka juga mengucapkan ribuan terima kasih kerana masih lagi prihatin terhadap orang lain walaupun mereka sedang diuji dengan bncana bnjir di sekitar kawasan kediaman rumah mereka.

Kredit: OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Kenderaan Terkndas Bnjir Nak Balik KL, Orang Kampung Hulur Air Dan Roti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*