Wajah Siti Aisha Dan 5 Ank Syurga Yang Menjadi K0rban Feri Triso

Sri Aman : Seb4k dan piIu mendengar luahan suami arwh Siti Aisha, dia begitu pasrah apa yang men1mpa isteri tersayang dan 5 anak syurganya.

Ramai orang cakap saya mesti sangat sed1h bila isteri & anak-anak saya mninggaI, Ramai cakap jangan sed1h, banyak bersabar.

Tapi sebenarnya saya sangat cmburu dengan mereka, Cara (kemat1an) mereka saya katakan sangat terbaik.

Siti Aisha Abdullah, 36, Mohd Ahmad Mohd Hamdan 4bulan abangnya Muhd Mustaqim,5, dan Mohd Aiman,7, Khairunnisa Muhamad, 14 dan Nor Shuhada Mohamad, 16.

Mereka MATl pada hari Jumaat, dalam perjalanan menghantar anak saya menuntut ilmu agama, Kemudian mninggaI dalam keadaan Iemas pula tu.

Ustazah anak saya cakap, mereka MATl insyaAllah syahid, Saya cmburu dengan kemat1an mereka.

Ramai cakap saya mesti sed1h sebab trpisah dengan mereka, Tapi bagi saya ini bukan perpisahan, kelak saya dan anak anak saya yang ada juga turut MATl.

Dan kami akan berjumpa balik ank & isteri saya disana (syurga) nanti.
Aku yang mendengar rasa seb4k dihati.

Alhamdulillah aku dipertemukan dengan Pakcik Hamzah di surau tadi, Beliau adalah ahli keluarga mngsa trag3di Feri Triso kereta k4ram Jumaat lepas.

Dia beriktikaf di sana sementara menunggu sijil kem4tian ahli keluarga beliau siap.

Dulu nak keluar dari Kapit terpksa guna jalan balak, jadi pakcik beli kereta 4×4 untuk guna jalan tu, Kini jalan tu dah bertar & elok.

Niat pakcik nak juaI kereta tu dan guna duit jualan tu nanti pergi haji dengan isteri pakcik, Tapi yalah, Allah lebih sayangkan isteri pakcik.

Pakcik redha, Sempat pakcik Hamzah tunjukkan video arwh b4yi beliau pada aku, Allah, Allah, itu ucapan yang keluar dari mulut byi tersebut. Jelas aku dengar, ajaib.

Video ni pakcik ambil 3 bulan sebelum kejadian ( kereta karam) aritu, Byi itu adalah antara 5 mngsa k0rban trag3di feri Triso.

Tak lekang dari mulut beliau dengan zikir Allah. Bila berbicara dengan aku sesekali terselit perkataan, Subhanallah, Allah sayang, Alhamdulillah, Allah yang buat semua & saya lemah.

Sekarang Allah ambil balik apa yang Dia pinjamkan pada pakcik. Sebenarnya Dia nak kita makin dekat dengan Dia.- Pakcik Hamzah.Al fatihah.

Credit Akmal Azemi.

Be the first to comment on "Wajah Siti Aisha Dan 5 Ank Syurga Yang Menjadi K0rban Feri Triso"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*