Kakitangan Bank M4ut, Ibu TerpeIanting Selepas Pegang Tiang Elektrik Yang DitenggeIami Bnjir

Seorang kakitangan bank mavt selepas terkena rnjatan eIektrik di garaj kereta hadapan rumahnya di Kampung Paya Kechik di sini pada Selasa.

Dalam kejad1an kira-kira jam 6.30 petang itu, mngsa, Isyraf Muhammad, 41, disahkan mninggaI dunia oleh d0ktor bertugas selepas dibawa ke KIinik Kesihatan Tanjung Lalang.

Ketua PoIis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman berkata hasil temu bual awal dengan keluarga, kejadian berlaku semasa mngsa sedang memerhatikan keadaan air hujan dan bnjir di halaman rumahnya.

“Ketika kejad1an mngsa telah memegang tiang besi hadapan rumah terbabit.

“Secara tiba-tiba ibunya ternampak anaknya telah terkena rnjatan arus eIektrik dan cuba membantu tetapi dalam masa sama, ibunya terpeIanting ke belakang,” katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Beliau berkata mngsa seterusnya dibawa ke kIinik untuk rwatan dan telah disahkan mninggaI dunia oleh d0ktor bertugas.

“Myat mngsa telah dibawa ke H0spital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) untuk bdah s1asat manakala ibunya turut dibawa ke h0spital sama untuk rwatan dan keadaannya tdak membimbangkan.

“Hasil pemeriksaan luaran tvbuh si m4ti telah dibuat bersama petugas bahagian f0rensik mendapati tiada terdapat sebarang keced3raan yang boleh dikaitkan dengan unsur jn4yah,” katanya.

Menurutnya, pihak Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah dihubungi untuk menjalankan s1asatan dan mengenal pasti punca arus elektrik berkenaan.

Sumber: Awani

Be the first to comment on "Kakitangan Bank M4ut, Ibu TerpeIanting Selepas Pegang Tiang Elektrik Yang DitenggeIami Bnjir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*