Remaja Bntu Penduduk Kampung Harungi Bnjir Dipercayai Iemas J4tuh Perahu

Bncana bnjir yang sedang berlaku di Pantai Timur Semenanjung Malaysia ketika ini sememangnya amat membmbangkan. Air yang naik dengan begitu cepat menyebabkan ramai penduduk setempat tdak dapat menyeIamatkan harta benda mereka.

Dipercayai Iemas dalam bnjir

TuIar di media sosial apabila penduduk Kampung Manjor, Kuala Krai Kelantan memuat naik berkenaan orang hiIang yang dipercayai terjtuh daripada perahu yang dinaiki semasa mengharungi bnjir.

Menerusi perkongsian daripada Faceb0ok Raja Asyraff Raja Razali, seorang remaja dikenali sebagai Hakimi telah terjtuh ke dalam bnjir dari perahu yang dinaikinya semasa membntu penduduk kampung berpindah ke tempat yang lebih seIamat.

Terjtuh sekitar jam 10 malam

Menurut perk0ngsian itu, Hakimi telah terjtuh daripada perahunya lebih kurang jam 10 malam dipercayai kerana pngsan disebabkan terlalu letih membntu penduduk kampung mengalihkan barang dan berpindah.

Dia juga telah mengejvtkan penduduk kampung sekitar jam 2 hingga 3 pagi ketika air bnjir mulai naik supaya mengalihkan kenderaan mereka ke tempat yang lebih tinggi.

Minta bntuan orang ramai

Oleh sebab itu, beberapa pihak turut sama telah berkongsi kehiIangan Hakimi di media sosial bagi meminta bntuan orang sekeliling agar sama-sama dapat menc4ri remaja tersebut.

Dimaklumkan sudah myat ditemui

Walau bagaimanapun, menerusi maklumat daripada warganet yang juga penduduk Kampung Manjor, remaja yang terjtuh dari perahu itu didkwa sudah ditemui.

Hujan Iebat yang meIanda negeri Kelantan beberapa hari ini telah mengak1batkan bnjir di kawasan Jeli, Kuala Krai, Tanah Merah dan beberapa jajahan lagi.

Beberapa pusat pemindahan telah dibuka dengan menempatkan ratusan orang dengan puluhan keluarga yang menjadi mngsa banjir besar kali ini.

Sumber: Raja Asyraff Raja Razali, Info Banjir Kelantan, Faceb0ok

Kredit: OMM

Be the first to comment on "Remaja Bntu Penduduk Kampung Harungi Bnjir Dipercayai Iemas J4tuh Perahu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*