Bawa Keputusan UPSR Ke Kbur lbu, Tngisan Murid lni Undang Rasa Sbak

Semua pasti sedia maklum di mana hari ini merupakan hari keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) diumumkan. Pastinya ada pelbagai perkongsian kisah kejayaan anak-anak diabadikan di dalam media sosial sebagai kenangan.

Para ibu bapa pastinya berdebar menantikan keputusan pertama peperiksaan umum sepanjang zaman persekolahan rendah anak-anak mereka. Walau bagaimanapun, tidak semua murid dapat merasa berk0ngsi kisah kejayaan keputusan mereka dengan ibu bapa. Malah, lebih piIu lagi apabila mereka sudah tiada lagi di dnia ini.

Di dalam satu perk0ngsian daripada seorang pengguna Faceb0ok, Aishah Mat Akat telah memuat naik gambar-gambar cucunya yang membawa slip keputusan UPSR singgah ke tanah perku buran bagi menz1arahi pvsara ibunya.

“Tahniah sayang opah. Engkau tetap cemerlang disisi opah. Perjalanan mu masih jauh. Jika mama ada disisimu saat ini pasti dia juga merasa bangga dengan mu. Teruskan perjuangan mu… Engkau anak yg baik dan tabah menerima dugaan… Opah yakin ila akan berjaya satu hari nanti..

Murid tahun 6 tersebut yang dikenali dengan nama Ila kelihatan sbak di hadapan kbur ibunya dan seakan menunjukkan keputusan yang telah diperoleh untuk berkongsi dengan Allahyrhamah.

Opahnya mengucapkan tahniah buat Ila dan mengatakan ibunya pasti berbangga dengannya jika ada bersamanya di saat ini.

Opahnya juga menasihatinya supaya meneruskan perjuangan dan tabah dengan segala dugaan mendatang.

Ternyata perkongsian oleh opahnya itu benar-benar telah mengundang rasa sed1h netizen sehingga mendapat lebih daripada 3000 perk0ngsian.

Rata-rata net1zen tersntuh hati dengan perkongsian tersebut dan mendoakan agar adik berjaya di dalam kehidupannya.

Sumber:yoy.my

Be the first to comment on "Bawa Keputusan UPSR Ke Kbur lbu, Tngisan Murid lni Undang Rasa Sbak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*