BAYl 50 Hari Ced3ra, Nampak Usvs Kerana Diser4ng Kera

BUTTERWORTH: Seorang b4yi lelaki berusia 50 hari ced3ra pada pipi, belakang kepaIa dan Iuka pada pervt sehingga ternmpak usvs ak1bat dig1git seekor kera tunggal jantan.

Kejad1an itu berlaku kira-kira pukul 2 petang kelmarin di rumah keluarga b4yi berkenaan di Kampung Manggis, Sungai Puyu di sini.

Ketika kejadian, BAYl itu ditinggaIkan bersendirian seketika di ruang tamu rumahnya selepas ibunya pergi ke dapur untuk membancuh susu.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, b4yi itu dikatakan berbaring di atas tilam menghadap pintu hadapan dengan tingkap nako tertutup dan pintu dikunci pada bahagian atas.

Tambahnya, bay1 itu disedari diser4ng oleh kera yang mencer0boh masuk ke dalam rumah keluarganya selepas ibu mngsa mendengar tang1san kuat anknya itu.

“Ketika bergegas mendapatkan anknya, ibu mngsa mendapati b4yi itu telah beralih kira-kira satu meter dari tilam dalam keadaan berIumuran drah dengan beberapa kesan gig1tan pada bahagian kepaIa dan badan,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Menurut Noorzainy, ibu mngsa juga mendkwa melihat seekor kera jantan besar di hadapan pintu rumah sebelum Iari ketika wanita itu mencapai byinya.

Ketika kejadian juga, katanya, ayah mngsa keluar ke kedai manakala neneknya memasak di dapur sementara bapa saudara mngsa berada di luar.

Ujar beliau, bay1 itu telah menjalani pembdahan HospitaI Pulau Pinang dekat sini untuk mencantum semula bahagian pervt yang k0yak akbat gig1tan itu dan dimaklumkan tiada kecedraan usvs.

Beliau berkata, berdasarkan aduan, kera itu dikatakan bergerak di sekitar kawasan rumah mngsa dan jirannya serta sering menyeIongkar makanan di rumah penduduk.

– UTUSAN

Be the first to comment on "BAYl 50 Hari Ced3ra, Nampak Usvs Kerana Diser4ng Kera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*