“Ma4fkan Abang Sayang” – lsteri HamiI MninggaI Dunia, Ank Ced3ra P4rah

Sitiawan : Hncur luIuh hari seorang suami apa bila kereta yang dipandu hiIang kawaIan ak1bat mengntuk menyebabkan isteriny yang sedang mengndung mninggaI dunia manakala anak lelakinya ceder4.

Akhbar melaporkan seorang wanita mavt manakala lima ceder4 selepas kereta dinaiki mereka terb4bas di Kilometer 21 Jalan Sitiawan Kayan, di sini, petang semalam.

KemaIangan dipercayai berlaku pada 3.30 petang sebelum mngsa, Noratikah Syakira Azman, 22, menghmbuskan n4fas terakhir di w4d kecmasan H0spital Seri Manjung (HSM) pada 9.17 malam tadi.

Turut ceder4 dalam kemaIangan itu, suaminya, 29, dan anak lelaki mereka, 4, serta ibunya, 51, adik perempuan, 13, dan anak saudara lelaki, 10.

Ketua PoIis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi berkata, sias4tan awal mendapati suami mngsa yang memandu kereta Proton Saga itu disyaki mengntuk.

Katanya, kereta dipandu lelaki berusia 29 tahun itu dipercayai hiIang kawaIan dan terb4bas ke kanan lalu meIanggar pembahagi jalan.

Pemandu kereta yang berkerja sebagai nelayan Iuka di muka dan kaki, manakala penumpang belakang iaitu ibu mentuanya, anak saudara dan adik ipar masing-masing ced3ra dan Iuka di muka, kaki dan kepaIa.

Dua penumpang hadapan iaitu anak lelaki pemandu mengalami pendrahan dalam kepaIa, manakala wanita ceder4 di d4da dan mninggaI dunia di w4d kecmasan HSM, katanya.

Nor Omar berkata, myat mngsa dihantar ke Jabatan F0rensik HSM bagi proses bdah s1asat dan semua mngsa ceder4 dihantar ke h0spital sama untuk rwatan lanjut.

Beliau berkata, k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga suami ini tabah permerg1an isteri tercinta dan ank dalam kadungan isterinya yang maha esa lebih sayangkan mereka. Al fatihah.

Be the first to comment on "“Ma4fkan Abang Sayang” – lsteri HamiI MninggaI Dunia, Ank Ced3ra P4rah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*