[VlDEO] Hanya Diterangi Lampu Jalan, Pakcik JuaI Bundle Tunggu Pelanggan Bikin Seb4k

Pengumuman Perintah Kawalan Pergerakkan 2.0 (PKP) yang baru sahaja diumumkan oleh Prdana Mnteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam pastinya menghadirkan khabar kurang enak dengan keadaan negara.

Sudah tentu ramai yang kembali terkesan disebabkan penuIaran pndemik ini sehingga ada yang kehiIangan mata pencarian.

Jadi, hal tersebut membuatkan ramai yang sanggup melakukan pelbagai pekerjaan demi untuk mendapatkan sesuap nasi buat diri dan keluarga.

Hal ini samalah seperti satu perk0ngsian yang tuIar di media sosial apabila seorang lelaki warga emas berdiri dalam keadaan gelap untuk menjuaI barangan bundle di tepi jalan.

Video tersebut telah dimuat naik oleh satu akaun Tikt0k bernama bilfami dan dikongsikan semula di Twitter milik wanita bernama YB Kak Mira serta mendapat pelbagai respon warganet.

JuaI cadar bundle, kerepek2

Menerusi maklumat yang disampaikan, pakcik tersebut berdiri di kawasan Pasar Isnin dari siang sehingga malam tanpa berbekalkan lampu di tempatnya berniaga dan tidak ada meja serta kerusi juga.

Dia yang belum tahu mengenai pengumuman PKP sedikit mengeIuh dan tergelak kecil seolah-olah menutupi kegusaran hatinya.

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet yang menonton video tersebut berasa seb4k dan simpati mengenangkan nasib pakcik terbabit dan juga insan yang senasib dengannya.

Masing-masing mendoakan agar urusan warga emas itu dipermudahkan dan mendapat rezeki yang baik walaupun berada dalam situasi sukar.

Kredit: OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Hanya Diterangi Lampu Jalan, Pakcik JuaI Bundle Tunggu Pelanggan Bikin Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*