[VlDEO] Ebit Lew Terh4ru Agong Belanja Makan, Hasrat Gambar Bersama Dimakbulkan

Ustaz Ebit Lew atau nama sebenarnya Ebit Irawan Ibrahim Lew cukup dikenali dengan sifat dermawan dan kerendahan hatinya.

Saban hari, apabila tuIar di media sosial berkenaan mus1bah atau kesusahan yang men1mpa rakyat tanpa dipanggil, sudah tentu dia akan menjadi individu pertama tampil menyampaikan bntuan.

Hari ini, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan membelanja Ebit dan ‘team’ menikmati juadah ikan patin Temerloh sewaktu menjalankan misi bntuan bncana bnjir di Pahang.

Beliau berkongsi pertemuan bersama Seri Paduka menerusi sebuah posting di laman sosial Faceb0ok dan Instagram miliknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Terh4ru s3bak sangat. Selepas misi bntuan, rezeki Tuanku YDPA belanja makan ikan patin Temerloh. Ya Allah. MaIu sangat sebab dari mula sampai akhir Tuanku YDPA layan dan jemput makan. Dari mula minta baca doa sebelum makan.

“Tuanku ulang kali cakap ustaz terima kasih beri bntuan di negeri Pahang. Allahuakbar. Sebenarnya sikit sangat bantuan kami berikan di Pahang ini.

“Selalu nampak rombongan Tuanku YDPA setiap hari beri bntuan bnjir. Tuanku YDPA,Permaisuri Agong, dan Pemangku Raja. Dari pagi sampai lewat malam,” katanya.

Dalam pada itu, Ebit sempat juga merakam kemesraan antara Seri Paduka dan Permaisuri Agong dimana baginda disuapkan makan oleh Tuanku Permaisuri sambil bergurau mesra sewaktu makan bersama.

“Tadi masa makan YDPA Agong disuapkan Permaisuri Raja. Bergurau mesra. Kasih sayang. Cinta sampai syurga.

“Lagi rasa maIu bila tiba-tiba Tuanku bangun ajak team saya semua bergambar. Semua memang berdoa jer teringin nak bergambar. Allah kabulkan doa kami,” jelasnya lagi.

Posting Faceb0ok Istana Negara

Alhamdulillah. Akhirnya termakbul doa beliau ingin bergambar bersama Agong. Semoga mereka semua diberkati Allah SWT kerana sanggup berk0rban masa mengerahkan tenaga bagi membntu mngsa bnjir.

Sumber: Facebook Ebit Lew , Instagram Ebit Lew , Facebook Istana Negara

Kredit: OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Ebit Lew Terh4ru Agong Belanja Makan, Hasrat Gambar Bersama Dimakbulkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*