TlPU Isteri Ke P0ntianak Naik Pesawat Sriwijaya Air, Lelaki lni Rupanya Ke Bali Bersama SkandaI

Indonesia kini sedang berk4bung dengan tr4gedi jatvhnya pesawat Sriwijaya Air SJ 182 pada hari Sabtu, 9 Januari lalu. Difahamkan, semua 62 orang yang terdiri daripada 50 penumpang dan 12 orang kru t3was.

Namun, disebalik mus1bah yang menimpa, ada kisah lucu dan wajar di ambil pengajaran kepada mereka yang sudah berumah tangga.

Memetik laporan berita Padang Kita, seorang lelaki yang diberi nama sebagai bos besar telah mengaku kepada isterinya bahawa dia akan ke Pont1anak dari Jakarta untuk tujuan perniagaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boyke Dian N (@drboykediannugraha)

Dia juga memberitahu isterinya bahawa dia akan menaiki pesawat Sriwijaya Air pada hari Sabtu, 9 Januari yang dijadualkan berlepas pada pukul 2.00 petang.

Bagaimanapun, temberangnya diketahui apabila berita mengenai jatvhnya pesawat Sriwijaya Air mula dilaporkan oleh media tempatan. Lelaki itu akhirnya mengaku bahawa dia tidak ke P0ntianak, tetapi sebenarnya ke Bali untuk menemui wanita smpanannya.

Kisah ini turut dimuat naik oleh akaun @Thojenk melalui aplikasi TikT0k pada hari Isnin, semalam. Difahamkan, dia ke Bali untuk bercuti dan menyambut ulang tahun dengan perempuan smpanannya.

“Sekarang dia bingung mahu kembali ke rumah atau tidak, kerana di rumah [isterinya] sudah menyediakan kerusi dan khemah untuk para tamu yang datang untuk berkbung,” tulisnya akaun TikTok tersebut.

Di satu sudut yang lain, isterinya dilaporkan bersyukur kerana dia tidak menjadi k0rban terjtuhnya pesawat Sriwijaya Air. Manakala di sudut yang lain, temberang suami akhirnya ‘kant0i’ dengan isterinya.

Berita ini telah mendapat perhatian netizen di TikT0k, ada yang menyatakan bahawa kisah cvrang lelaki ini akhirnya dipaparkan secara umum. Manakala yang lain pula mengatakan bahawa pulang atau tidak, dia sudah lama MATl dengan isterinya.

Kredit: Vocket

Be the first to comment on "TlPU Isteri Ke P0ntianak Naik Pesawat Sriwijaya Air, Lelaki lni Rupanya Ke Bali Bersama SkandaI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*