[VlDEO] Adik Ni KehiIangan Ayah, Dia Terima Smbangan Dari Geng C0VlD-19

KehiIangan ahli keluarga ak1bat wbak C0VlD-19 merupakan detik yang paling sed1h dan amat memiIukan kerana tidak dapat menatap wajah dan memeluk mereka buat kali terakhir.

Terbaru, seorang pengguna Twitter bernama @KhairulFBI telah berkongsi satu video sed1h memaparkan seorang kanak-kanak lelaki sedang menjalani kuarntin di pusat kuarntin Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) Serdang.

KehiIangan orang yang tersayang

Menerusi posting dimuat naik oleh pemuda itu, dia menyatakan budak lelaki tersebut telah kehiIangan bapanya ak1bat vrus C0VlD-19.

“This little man kehiIangan ayahnya ak1bat C0VlD-19. Apa rasa kehiIangan orang yang kita sayang tapi tak boleh nak pegang? Tengok pun tak boleh,” katanya.

Ronda keliling dewan

Rakaman video berdurasi satu minit itu juga memaparkan beberapa individu berganding bahu membuat smbangan kiIat untuk budak berkenaan agar sedikit sebanyak dapat meringankan bebannya.

“Jadi kami ambil keputusan untuk buat smbangan kiIat buat adik ni. Alhamdulillah, dia terima sumbangan daripada geng C0VlD-19 MAEPS Serdang,” tulisnya dalam video tersebut.

Di samping itu, dapat dilihat juga kesemua mereka bekerjasama dan turut memberi smbangan tanpa mengira agama dan bangsa.

Meskipun riak wajah yang ditunjukkan sangat sed1h namun, budak tersebut kelihatan kuat menempuh dugaan yang melanda dirinya. Semoga yang terbaik buat adik ini.

Sumber: Twitter KhairulFBI, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Adik Ni KehiIangan Ayah, Dia Terima Smbangan Dari Geng C0VlD-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*