“Perginya Seorang FrontIiner” – Dr Ali MninggaI Dunia Ketika Bertugas Kerana Terlalu Penat

Kuala Lumpur : Seorang d0ktor yang bertugas sebagai barisan hadapan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) men1nggal dun1a, kelmarin.

Berita sed1h itu disampaikan menerusi hantaran dimuat naik Skuad Pengurusan Jn4zah Malaysia (SPJM) di Faceb0ok (FB), semalam.

Menerusi hantaran itu, SPJM memaklumkan, pihaknya dimaklumkan mengenai kemat1an Allahyrham Dr Ali Noor Hassan melalui akaun FB miliknya.

“Assalamualaikum, suami sy Dr Ali Noor Hassan telah kembali menemui pencipta sekejap tadi, Jn4zah akan diuruskan Di masjid Bandar tun Hussein Onn jam 10pagi, Dan Akan dikebvmikan Di suakekal tanah perkvburan Bandar tun Hussein Onn, Jika Ada hutang beliau yg belum dituntut Mohon pm saya (isterinya).”

Arwh adalah ahli berdaftar SPJM dan mengikuti SPJM sejak 2018 serta menyertai Kursus Pengurusan Jn4zah SPJM di Surau Quba Sentul pada dua tahun lalu.

Dr Ali dikhabarkan sebagai seorang ahli khidmat dakwah dan sudah dua kali menyertai ijtimak atau perhimpunan jemaah tabligh di Beaufort, Sabah.

Setiap kali ijtimak besar jemaah tabligh di Sabah, Dr Ali akan datang dari Selangor berkhidmat secara sukarela sebagai petugas perubatan bagi peserta ijtimak,katanya.

Menurutnya, SPJM kehilangan seorang ahli yang begitu komited berkhidmat untuk ummah.

Semoga Allah SWT menerima segala amal kebajikan beliau dan mengampuni segala d0sanya yang lampau, Salam tkziah buat ahli keluarganya, katanya.

Dalam hantaran itu, SPJM berkongsi gambar terakhir Dr Ali yang sempat diambil rakannya sebelum beliau jatvh sak1t kerana beb4n kerja terlalu penat dan letih selain kekurangan masa untuk beristirehat selepas bertugas di barisan hadapan KKM menangani C0V1D-19.

Difahamkan beliau tertidur ketika bertugas dan pngsan. Al fatihah.

Harian Metro

Be the first to comment on "“Perginya Seorang FrontIiner” – Dr Ali MninggaI Dunia Ketika Bertugas Kerana Terlalu Penat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*