Anak S4man Bapa RM864K, MninggaI Dunia Sehari Sebelum Masuk Mhkamah

Tidak dinaf1kan lsu harta pvsaka merupakan perkara yang agak sens1tif dan boleh membawa kepada pergadvhan terutama dalam kalangan ahli keluarga.

Sama seperti kisah ini, siapa sangka seorang wanita sanggup menfailkan s4man terhadap bapa kandungnya sendiri. Kejadian yang disifatkan tdak berperikemanusiaan itu terjadi di sebuah daerah di Bandung, Indonesia.

Menurut laporan Tribun, Koswara yang berumur 85 tahun telah dis4man oleh anak ketiganya dengan jumlah yang agak besar iaitu tiga billion rupiah (RM864,000).

Difahamkan, anak kepada lelaki tersebut bernama Masitoh berkhidmat sebagai pguam telah mengemukakan s4man bersama abangnya terhadap harta bapanya.

Walau bagaimanapun, Masitoh dilaporkan mninggaI dunia sehari sebelum proses perbicaraan berlangsung di Mhkamah Daerah K3s Bandung.

Memetik laporan Kompas pula, arwh dilaporkan mninggaI dunia ak1bat srangan jntung dan dikebvmikan pada tarikh yang sama ketika perbicaraan k3s tersebut.

Koswara hadir ke mhkamah bersama anaknya yang kelima bernama Hamidah dan berita mengenai kemat1an itu hanya diberitahu selepas persidangan habis dibicara sebelum hadir ke makam bersama-sama.

Selain itu, menurut pegvam Masitoh iaitu Komar Sarbini, sam4n difailkan kerana Hamidah dan Koswara didkwa meIanggar undang-undang dan menaf1kan kontrak perjanjian pewarisan tanah yang seluas 0.3 hektar milik wrga emas berkenaan.

Sumber: Regional Kompas & Tribun News

Be the first to comment on "Anak S4man Bapa RM864K, MninggaI Dunia Sehari Sebelum Masuk Mhkamah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*