[VlDEO] “Tiada Niat Mahu AlB Penduduk” – Lelaki Rakam Kawasan Perumahan K0tor

Baru-baru ni tuIar di Tikt0k, mengenai satu video yang memaparkan keadaan k0tor sebuah flat yang dipercayai terletak di Pulau Pinang.

Video yang telah dimuat naik oleh seorang lelaki yang bekerja sebagai penghantar makanan itu bukan sahaja tuIar di laman Tikt0k tetapi ianya juga tuIar dan turut mencetvskan perdbatan di antara netizen di laman Twitter.

“Bukan niat saya untuk menga1bkan penduduk di situ tetapi sekadar berkongsi pengalaman kerja sebagai penghantar makanan.” – Katanya.

Muhammad Hibatullah, 20, yang menetap di Bukit Mertajam, Pulau Pinang itu, dikatakan telah merakam satu rakaman video yang menunjukkan keadaan sebuah flat yang dic3mari dengan smpah sarap termasuk di bahagian tangga.

Sehingga kini, video itu sudah berjaya mendapat lebih daripada 1.1 juta tontonan. Rata-rata netizen menyuarakan rasa kurang senang melihat persekitaran flat itu dan ada juga yang turut mempersoalkan sikap dan tahap kebersihan penduduk di situ.

Itu bukan kali pertama saya ke flat itu untuk menghantar pesanan pelanggan dan memang tahu mengenai keadaan persekitaran di situ.

“Cuma, saya tidak dapat mengelak atau membatalkan pesanan diterima sebab takvt nanti akan mempengaruhi tahap penilaian prestasi kerja.” – Kata Hibatullah

Muhammad Hibatullah mengakui geIi dengan keadaan persekitaran di flat berkenaan kerana terlalu k0tor, tetapi dia perlu lakukannya juga kerana kerja dan tanggungjawabnya untuk menghantar pesanan makanan kepada pelanggan.

Pada hari itu, pelanggan pula tak mahu turun, jadi saya tiada pilihan dan naik ke rumahnya di tingkat dua.

“Lif pula r0sak jadi saya terpaksa gunakan tangga yang berbau bvsuk kerana dipenuhi dengan smpah sarap.” – Katanya.

Bagaimanapun, Muhammad Hibatullah tidak menyaIahkan semua penduduk di flat sebagai punca kepada masaIah penc3maran di situ.

Pasti ada di antara mereka yang tidak mahu tetapi terpaksa tinggal di situ kerana kadar sewa yang murah atau ada sebab lain.

Jadi, saya anggap apa yang dilalui itu itu sebahagian cabaran perlu ditempuhi untuk mencari rezeki. – Kata Hibatullah.

Kredit: Harian Metro, DNazrin, OM

Be the first to comment on "[VlDEO] “Tiada Niat Mahu AlB Penduduk” – Lelaki Rakam Kawasan Perumahan K0tor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*