“Dia Tiba2 Kjang Ketika Mandikan Ayh” – Isteri Cerita Detik Trakhir Suami Dijemput lIahi

Tapah : Abang memang sayangkan ayah, Dia sangat mengambil berat dan teliti menjaga arwh bapanya.

Demikian kata Nor Azlina Jawahir, 42, isteri arwah Zulfahmi Hasbollah, 46, yang mninggal dunia sebelum diikuti bapanya, Hasbollah Ahmad, 75, yang menghmbuskan nafas terakhir 12 jam kemudian pada pukuI 10 malam kelmarin.

Menurut wanita itu, arwh suaminya ditemui tdak sedarkan diri semasa memandikan bapa mertuanya di bilik air rumah mereka di Kampung Baru Temoh Stesen, Temoh di sini pada pukul 10 pagi kelmarin.

Nor Azlina menyedari kejadian itu selepas terdengar bunyi objek terhmpas dari bilik air sebelum melihat suaminya terduduk dalam keadaan k3jang.

Tangan arwh suami saya masih bersabun pada ketika itu, saya yang pan1k dan cuba menepuk badan suami namun dia tidak memberikan sebarang reaksi.

Saya menghubungi talian 999 dan mereka meminta saya memberikan bntuan pernafasan sementara ambuIans sampai, namun tiada tindak balas daripadanya, katanya ketika ditemui di rumahnya semalam.

Menurut Nor Azlina, semasa dia melakukan bntuan pernafasan itu, bapa mertuanya yang duduk di kerusi di belakangnya tiba-tiba jatvh tersmbam menyebabkan Iuka di muka selain p4tah hidung.

Hasbollah kemudian dikejarkan ke H0spital Tapah di sini untuk rwatan, manakala Zulfahmi disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan yang tiba di rumah.

Wrga emas itu dibenarkan pulang ke rumah bagaimanapun keadaan kesihatannya mula mer0sot pada jam 4 petang.

Pada mulanya kami sangka dia (Hasbollah) penat sebelum mvntah. Sebelum pergi, kami beritahu abang (Zulfahmi) sudah tiada, air matanya mengalir, katanya.

Zulfahmi mempunyai penyak1t saluran jntung tersumbat, d4rah tinggi dan kncing manis.

B3dah s1asat mendapati kem4tian lelaki itu ak1bat srangan jntung.

Dalam pada itu, Salasiah Yaacob, 64, reda dengan pemergian arwh suami serta anaknya itu dan menganggap ia sebagai ketentuan Allah Al fatihah.

Be the first to comment on "“Dia Tiba2 Kjang Ketika Mandikan Ayh” – Isteri Cerita Detik Trakhir Suami Dijemput lIahi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*